Mans enlaire!, que vénen Javier i Susana

"Javier Fernández, el president asturià, forma part com a funcionari -significativament- del Cos Especial d'Enginyers de Mines de l'Estat. Una ocupació que ha exercit, esporàdicament, en els escassos periodes en què no ha ocupat cap càrrec per designació socialista"

Andalusia i Extremadura no sempre deixen veure Astúries. El principat cantàbric és un dels territoris més beneficiats per les transferències fiscals que provenen del Mediterrani. Concretament -i segons dades del Ministeri d'Hisenda- Astúries aconsegueix incrementar el seu PIB en un 8'4 per cent gràcies als diners que li arriben del que recapta l'Estat i es redistribueix des de Madrid. Tant és així, que mentre cada contribuent català paga, de mitjana anual, 984 euros a fons perdut; els asturians cobren 1.704 euros més del que se'ls ha reclamat en impostos.

 

L'economia asturiana, molt depenent del diner públic, encara està marcada per les empreses siderúrgiques i la mineria del carbó, fortament subvencionada. Tot i que el carbó és altament contaminant, i que la Unió Europea en vol reduir l'ús perquè contribueix a l'efecte hivernacle, Espanya és l'únic país europeu que n'ha incrementat el consum -un 4 per cent-, mentre que continua bonificant el carbó asturià i castellà, molt més car que el d'importació.

 

Javier Fernández, el president asturià, forma part com a funcionari -significativament- del Cos Especial d'Enginyers de Mines de l'Estat. Una ocupació que ha exercit, esporàdicament, en els escassos periodes en què no ha ocupat cap càrrec per designació socialista. Ell i Susana Díaz -l'andalusa mai no ha treballat en res que no sigui el PSOE- són els que prenen les decisions en el partit que ha facilitat al PP la presidència del govern espanyol. Dos aparàtxics del partit, dues comunitats autònomes hipersubvencionades. Pur 78.

 

Total, que Javier Fernández s'ha enfilat al faristol del Comitè Federal, aquest cap de setmana, per dir que no vol una "Europa neomedieval" on hi hagi "repúbliques aristocràtiques" com Flandes, Escòcia o Catalunya"... Als catalans, com sempre, ens acaben de portar carbó asturià mentre, entusiasmats, els delegats del PSC aplaudeixen els mags de les balances.
Comentaris
JANOT
A aquests qualsevol els explica que se'ls acaba la moma. Viuen com a vencedors. A Astúries tenen un senyor aeroport fet per l'Alvarez Cascos (amb vols moderadíssims), unes autovies esplèndides (i per cert, gratuïtes), amb un seguit de tunels i viaductes, que reben un trànsit de pena. El que mai s'han preguntat és qui els paga la festa.
Joanb
I l'Iceta els balla la dansa del ventre, als amos.
Maria.
Al tanto amb els andalusos ja ens varen entabanar el 1977. "Excelencia, no vamos a ser menos”. Suárez, ágil y sinuoso...–meses después de la comida en Casa Gades– nombró ministro adjunto para las Regiones a un catedrático andaluz que tampoco quería ser menos. Manuel Clavero Arévalo: el inventor de la cafetera.-
AMGF
Comença a ser habitual disposar de la tasca de grans periodistes que no esmussen la ploma, entre els qui es troba el Sr. Cot. Gràcies.
Clar
Com pensa defensar, sense enganyar mes amb la solidaritat, el PSC la seva dignitat?
cal fugir
A la feina tenia un company asturia. Ell mateix se n donava vergonya del la pasta que els regalava l estat, relacionats sobretot amb ajudes als miners. Explicava que nois de la seva edat tenien viatges pagats a l extranger, no pq fossin miners, sino pq un dia ho va ser el seu avi.
EnricG
Aquest senyor ja ho va dir clarament :"Si se va Catalunya no se podran pagar las pensiones en España". Diuen que els catalans som uns pesseteros... i que ells ens estimen molt (segurament)
Narcís ( qui pot tractar/ convenir/ pactar/ acordar amb .. delinqüents?)
Allò de que espanya ens roba .. ho sap qualsevulla persona de bé! Una cosa n'és ' solidaritat ' o ajut àdhuc companyia ( que no companyonia ), i una d'altra molt diferent, posà'ns-e sos llargs dits a nostres butxaques amb la ' traïdoria ' de tenir la força bruta/ majoria representativa nació aliena! PD: ça com lla, la solidaritat també ha de ser ' reciprocitat ' i l'única reciprocitat d'aquesta xurma vers nosaltres n'és l'anihilació i el desprestigi!
El projecte "socialista" del PPSOEC's
L'alcaldessa de l'Hospitalet, sembla cofoia en un article de més amunt, a contribuir a l'espoli dels seus conciutadans, la majoria, arribats de l'Espanya subvencionada, que paguen ara la festa als "paisanos" espavilats que s'hi van quedar. La Sra. Marín, intueixo, estarà encantada de veure com aviat els catalans -néts dels andalusos i extremenys - de la seva ciutat hauran de fer les maletes i marxar amb una mà davant i una darrere com els seus avantpassats. PSOE en estat pur.
Will Munnie
Ep El Luís Enrique es asturia!! Que foti el camp i que se'n vagi a entrenar a la seva terra, i que deixi el càrrec a un català..aquest asturians que es pensan, que viurem del nostr esforç i suor? Au va a cagar a la via!
Joan (Gràcia)
A veure que triga el del CNI a escriure les eves rucades...
via fora
Quan finalment poguem sortir d'aquest podrimaner espanyol ens quedarem sorpresos d' haver aguantat tants anys aquestes discriminacions .
Pepo
Això és el que hi ha, fins que el Poble sencer de Catalunya no 50 ó 55%, s´adoni del que representa cadascú en aquesta òpera bufa que representa España una vegada i una altra, des de fa 5 segles. Potser ens pertoca als catalans acabar amb aquesta farsa, doncs peu a terra, trepitgem fort i que no ens aturin fins aconseguir l´alliberament anhelat. Referèndum, un SÍ esclatant i cap a la República de Catalunya.
Pepo
Esmussar = embotar, obturar etc ... (comentari AMFG)

envia el comentari