Adéu a la teranyina andalusa

"Quaranta anys del mateix joc són suficients per comprovar que el reglament està pensat perquè sempre guanyin els mateixos"

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría considera que l'absència de Carles Puigdemont a la conferència de presidents autonòmics de la setmana que ve es veurà compensada perquè "Catalunya estarà representada pel govern d'Espanya". Un argument que elimina d'arrel la utilitat de la trobada, perquè totes les comunitats autònomes que hi assistiran -les governi el PSOE o el mateix PP- accepten suborninar-se a la jerarquia de Madrid.

 

Sigui com sigui, el govern del PP pot autoatorgar-se un 26'43 per cent del suport popular a Catalunya, que són els catalans que defensen l'estatu quo del 78 a través del vot al PP i Ciutadans. A aquesta quarta part dels electors s'hi poden sumar, probablement, els vots dels que volen la reforma federal de la Constitució que defensa el PSC. I això deixa l'unionisme més o menys radical en un 39'17 per cent del que van contenir les urnes en les últimes eleccions catalanes. I prou.

 

Una majoria molt àmplia dels catalans no se sent representada per Soraya Sáenz de Santamaría i això és, justament, el que invalida una nova ronda de café para todos, amb bascos i navarresos contemplant com els catalans cauen, una i altra vegada, en la teranyina demagògica del PSOE andalús. Quaranta anys del mateix joc són suficients per comprovar que el reglament està pensat perquè sempre guanyin els mateixos. Així que bona sort amb la cafetera, vicepresidenta, i procuri no cremar-se.
Comentaris
Maria
Si posen el llop (SSS) a cuidar les ovelles (el catalans) ja podem plegar. Cot te'ns més raó que un sant!!
no en sé res, però ho diré tot
Eufemisme del dia: "Hem anat a perdre el temps"; realitat: "S'ens han pixat a la boca, com sempre". Uns (molts) s'en foteran de nosaltres i farán burleta, d'altres, a qui ni els vá ni els vé, passarán d'uns i d'altres. Al final TOTS riurán, menys els nostres. Al final tots s'en riurán...dels nostres... Com sempre. Sens dubte es molt millor, més practic, el no anar-hi. No cal. Confiem en ells...
Lass
ben dit!!
Gracies Pujol!
Per renunciar al pacte fiscal, en contra de l'opinió d'altres catalans de més seny com Ramón Trias Fargas (CDC) i Heribert Barrera (ERC). El peix al cove ha anat molt bé per la famiglia, però la resta de catalans l'hem patit i estem on estem. Vergonya de corruptes!!!
Pep
La cara de na soraya a l'eixida de la reunió ja pagava : pomes agres i tensió mal dissimulada. En Junqueras com sempre : discret, suau en les formes i dur en el fons li ha colat el primer gol perquè l'hi ha posat sobre la taula 3 temes que només es parlen entre 2 estats a punt de separar-se : -data/forma (referèndum) i -repartiment d'obligacions ( fons de pensions i deute públic )…i ella ho ha acceptat. Cada dia més aprop. Som el somni a punt de fer-se realitat :)
Narcís ( com les altres ' no ‘ autonomies saben que son madrid ja s'encarrega d'espolià'ns-e .. poden permetre's qualsevulla cosa àdhuc befar-s'hi, faltar, ofendre, falsejar, difamar, injuriar i mateix calumniar i sinó .. amagar-s’hi en la solidaritat!)
Anar-hi per escoltar-se ximpleries o les que ens hi escoltem dia rere dia .. perquè?, ço és, que si tenen més pobles o més allunyats .. que si tenen més gent gran .. que si són proveïdors d'empreses catalanes .. que si tenim empreses allà i sa raó social n'és ací .. que si patatim patatam . . . . . . . . en lloc d'agrair comprem allà, invertim allà, vagin turistes catalans allà, tot plegat, capgirant la truita/ paella de la realitat en pro de sa fatxenderia via bon macarró!
Parlant de percentatges del 27S
C's+PP+PSC = 39,1%; JxSi = 39,6%. No hi ha tanta diferència. Els vots de la CUP (8,2%) es compensen amb els de CSQP (8,9%). CSQP ha demostrat per activa i per passiva no estar alineada amb JxSi i la CUP. Encara queda el partit extraparlamentari UDC (2,5%) uninonista pur ja que els seus secessionistes infiltrats es van anar a JxSi. L'anterior només serveix per al 27S. Les properes eleccions tot pot canviar.
Resposta a "Parlant de percentatges del 27S"
Vas molt errat, la lectura correcta és: en un referèndum vinculant, C's+PP+PSC + 38% dels votans de CSQP = 42,5%; mentre que JxSi+CUP+62% dels votants de CSQP = 53,3%. Fes els càlculs bé, tòtil!
A la Comarca
Com diu en Pep , "la cara de na Soraya en eixir de la reunió ho diu tot" La hidalguía i prepotència els farà cremar totes les naus ( armada invencible ) , en lloc de seure i parlar , de tot , 'sense línies vermelles' , que els estalviaria tots els mal de caps que s'els vénen al damunt. La xuleria s'acaba pagant , i qui escup enlaire li cau a sobre ????
Resposta nº 2 a "Parlant de percentatges del 27S"
...descomptant l'abstenció, que en un referèndum no es compta, el resultat del referèndum serà, segons les teves pròpies xifres, sols que ben calculades: 55,5% pel SÍ front a 44,5% pel NO. (Ara ja saps per què l'estat espanyol prohibeix el referèndum, com a bon antidemòcrata.)
Més sobre percentatges
Això de colar el percentatge de vot als comuns com vot unionista "per que no estan alineats amb JxSi i la Cup" és una fal·làcia com una casa de pagès. Tècnicament es tractaria d'un vot en blanc, en haver declarat els comuns "per activa i per pasiva" que no se'ls comptabilitzés ni com a Si ni com a No. L'única lectura seriosa que podem fer dels resultats del 27 S és la relativa a Vot independentista o unionista DECLARAT i aquí els números canten: 48% SI, front a 40% NO.
Per als trollets secessionistes que no saben comptar
L'article parla només dels percentatges del 27S. Del possible referèndum no parlem, qué us empetolleu?. El 27S va sortir: C's+PP+PSC = 39,1%; JxSi = 39,6%; CUP = 8,2%; CSQP = 8,9%; UDC =2,5%. Al parlament actual sorgit del 27S, CSQP NO està alineada amb JxSi i la CUP. Tota la resta és un invent secessionista per no acceptar els números reals.
l,aligot del castell
Som el 18/20 % de l,economia del país. Tenim-ho en comte cada vegada que anem a comprar. Mentres fem,o no fem el referéndum, anem votan a les caixes dels supermercats.
Més encara: Per a l'Euler unionista
Al parlament actual: C's+PP+PSC = 39,9%; JxSi+CUP = 48,2%; CSQP = 9,1%. Percentatges sobre vot total vàlid emès. Vot independentista declarat (obtingut per candidatures que portaven la independència al seu programa)= 48,2%. Vot unionista declarat (obtingut per candidatures amb un programa contrari a la independència)= 39,9%. Et le rest est literature.
Per al troll unionista que no sap comptar
Com vulguis: CSQP no està aliniada amb JxSí+CUP, però tampoc amb PP+C's+PSC, segons ells mateixos van dir. És a dir, CSQP s'absté de sumar ni pel SÍ ni pel NO, amb la qual cosa el resultat del 27S, pel que fa a la Independència continúa sent: 47,8% a favor de la independència, 39,1% en contra (i 8,9% abstenció) . Llegit en els termes plebisicitaris en que va ser convocat el 27S: 55% a favor de la independència, 45% en contra. Us costa entendre-ho, oi, Sr. unionista?
Rajoy, l'anticonstitucional
cafe para todos, res de res. Vascos, navarresos i canaris, uns privilegiats, uns espanyols de primera. Saltar.se la constitucio per denigrar a la major part dels espànyols es la gran obra del racista Rajoy i el Felipe o tots moros o tots cristians, anticonstitucionalista Rajoy que discrimines per raons racistes o vasques, oi franquista-constitucional?
Per als trollets secessionistes que no saben comptar
Que cada vegada hi ha més. Veure els comentaris a Rabell, Doménech i Colau en aquest diari us dirà si CSQP està a favor de JxSI i la CUP. Manipuleu per ocultar la frustració secessionista que dóna l'haver perdut el que es creia guanyat. I moral per la tropa.
Adéu Espanya!!
què hi hem d'anar a fer a la Conferència de Presidentes Afectos al Régimen si ja sabem que rebaixaran les nostres aspiracions al nivell del sostre de la més insignificant de les regions espanyoles?? I els demés ben feliços, rebran més del que es guanyen, els raspallaran una mica, fotran un dinar calent i .... putejaran com sempre Catalunya i els seus oidats catalans, el seu esport preferit.
Per al crack que ni sap comptar ni sap llegir
Decididament, lo teu són els contes no pas els comptes (ets de lletres?). Les opinions són lliures, però els números canten. Els independentistes han guanyat en escons (suficients per tirar endavant un programa de govern a qualsevol país democràtic) i en vot declarat (que és l'únic que es pot comptabilitzar com a vot real a efectes plebiscitaris). La resta són especulacions.
Per als trollets secessionistes que no saben comptar
Els números canten i són els que són: SI guanya en diputats (llei d'Hont) i perd plebiscitàries. El trollisme secessionista és tan especulatiu que cada trollet dóna percentatges diferents del SI/NO. Recordatori: CSQP va votar NO a la resolució 1 / XI del 2015, juntament amb Ciutadans, PSC i PP.

envia el comentari