Puigdemont, el president lliure

"A partir d'aquest moment, ni la CUP ni Oriol Junqueras, ni l'oposició no podran acusar Puigdemont d'intentar perpetuar-se en el càrrec"

La renúncia de Carles Puigdemont a la reelecció pot generar molts problemes al seu partit -que els crea- i, fins i tot, es pot argumentar que afebleix la cohesió del procés perquè obre un període successori en un moment inoportú, cosa que és igualment certa. Però també és veritat que aquesta autolimitació converteix la independència en l'objectiu únic del seu mandat i, per tant, en la forma de mesurar l'èxit o el fracàs del 130è president de la Generalitat.

 

Puigdemont, ara, és lliure d'establir una estratègia que no caldrà que estigui subordinada a un objectiu electoral imminent. No necessita controlar el partit, ni tampoc pensar en hipotètiques aliances futures de cara a la reelecció. A partir d'aquest moment, ni la CUP ni Oriol Junqueras, ni l'oposició no el podran acusar d'intentar perpetuar-se en el càrrec ni tampoc no se'l podrà considerar un obstacle electoral per a les seves finalitats.

 

Per tot plegat, Carles Puigdemont s'ha convertit en el principal actiu polític del procés. A Madrid se'ls desmunta l'argument clàssic de l'independentisme oportunista i els costarà maniobrar contra un president que se'n va. Té les mans més lliures que cap dels seus antecessors en un moment de la història en què caldrà fer Història.
Comentaris
CaterinaCh
Per això insisteixen tant en les eleccions, perquè no podem amb Puigdemont ja que la seva missió és la independència. I, encara que ningú ho diu, en certa manera passa el mateix amb Oriol Junqueras. Ara ja ningñu hi pensa, pe`ro el primer partit a patri problemes va ser ERC. I Oriol Junqueras va accedir a la presidència del partit per dur Catalunya a la independència, no per gestionar una autonomia. I ara som on som. Tampoc no crec que ell vulgui perpetuar-se en el càrrec. I aquí estem.
terrassenc
Que jo sàpiga cap independentista ha acusat en cap moment en Puigdemont de voler-se perpetuar. Ara la suposada llibertat d'en Puigdemont és una fal·làcia. Es limita a seguir els plans convergents: 1) Va començar rebutjant la possibilitat de fer una DUI. 2) Va aprofitar la Diada per imposar tornar a demanar un referèndum a Madrid, cosa que cap independentista volia. El 'vot de la teva vida' devaluat a anar només 'a les portes' de la independència. No val canviar referèndum per independència.
Narcís ( lema de madrid ' desprestigiar Catalunya i escurar-la fora mida ‘ o, per ventura, alguna vegada han fet res de bo per mínim que sigui?)
A madrid tant se'ls hi en fum .. de quan ençà han dit una veritat que sí ometre-la sinó barrejar-la amb falsedat i tergiversar/ depravar/ deformar qualsevulla cosa originada a Catalunya? PD: madrid mai tingué honor .. si el tingués no faria allò que fa amb Catalunya, si el tingués no fumeria la nació catalana/ PPCC, si el tingués no enganyaria llur propi poble o .. és que son poble n'és així de ' primitiu ' o/ i malvat?
indepe
"Únic objectiu independència", "Te les mans lliures". Crec que amb Puigde ho tenim guanyat! ADEU CASPAñA, NOSALTRE MARXEM !!!
a terrassenc
Puigdemont demostra no tenir "amor per la cadira", però no et sembla prou. Oblides la insistència de la CUP en eixamplar la base independentista per l'esquerra i atraure els comuns, cosa que ha forçat el referèndum. Els comuns, ni hi són ni se'ls espera, però aquesta obessió ens està fent perdre temps. Recordes un Arrufat recomanant el vot a PODEMOS? No seríeu capaços de reconèixer cap bona qualitat a un "burgès" per més que s'hi deixés la pell. Pura mesquinesa.
no
No sé si el troll plasta d'en terrassenc és el mateix que el troll plasta del Ramon però tot podria ser. Els dos són uns sectaris que intenten enverinar-ho tot, estenent la mentida i la manipulació des de dos extremismes ideològics. Compte amb els trolls unionistes...
kimet
Terrassenc, ets un troll capsigrany? No t'entens ni tu.
@a terrassenc
Menys fums corruptgent! Pots tu eixamplar l'independentisme per la dreta? Em sembla que mes aviat el disminuiu per falta de pedagogia, si no, a que ve tan botifler: Conesa, Vila, Gordó, Bel, Homs, Pascal, Mas,... Molt propi del ADN de CDC, o canvieu o desapareixeu.
no
La manipulació de vots demostra que tinc raó.
noi
I el molt cretí ho segueix corroborant...
Narcís ( procurem fer un digital de qualitat o ‘ recipient de vòmit dels violadors de nostre territorio ‘ / feixistes?)
@a terrassenc : cállate! déjate de memeces! a quién piensas convencer con este patetismo! verdaderamente no sé que pintas en este foro .. piensas estar hablando a ' españolitos de a pie '? PD: ocúpate de atracos peperos, psoeros, ugeteros, de partidos españoleros, sindicaleros, de decenas de miles de cargos inmunes pesebreros, de . . . . . cientos de miles de millones de euros robados por ' tu país ' i en particular a Catalunya!
terrassenc
@kimet. Si llegeixes veuràs que soc independentista i contrari al processisme (que és el que, de fet, ha evitat fins ara la independència). Jo no vaig votar el 27S per anar només fins la pre-independència, jo vaig votar Independència. Prou succedanis, astúcies i martingales processistes.
@ Narcís
La PD (per cert, ens tens fregits amb tanta noteta i tonteria) aplicat-la quan comentes sobre indepes no corruptgents! PD: Capito???
Nuria de Mexic
Veig que a Catalunya (com en "terrassenc") i ha gent que creu que l`indepndència es compra en feta al mercat. Les independències son processos on s`han d`aplicar estratègies que canvien segons les cojuntures. Hi ha plans A, B, i C, i els que facin falta. El que es imprescindible son persones que ho duguin a terme, aptes per a organitzar el procés: Mas, Junqueres, Puigdemont, Romeva, Vives Pi Suñer, Muriel, Forcadell i una pila mes de gent, que duran a terme l`encàrrec dels catalans.
terrassenc
@Nuria de Mexic. Doncs no, no crec que ningú aquí es pensi que la independència es compra feta. Els dirigents són imprescindibles però és el poble el que empeny, i quan els dirigents no fan el que el poble vol cal denunciar-ho. Tenim 300 anys de trista experiència com per no saber que el principal perill són els botiflers, els que diuen si i fan no, als altres, ja se'ls clisa d'una hora estant.

envia el comentari