Aquest país se la juga el 6 de febrer

"El judici contra Mas, Ortega i Rigau és la primera escena d'un xoc de legitimitats que marcarà el futur d'aquest país"

Asseure un president de Catalunya al banc dels acusats és la primera mesura veritablement excepcional que pren l'Estat espanyol. Dic excepcional, no pas estrany ni inhabitual perquè des del restabliment de la Generalitat la meitat dels presidents elegits pels catalans han estat assetjats per la justícia espanyola en algun moment de la seva vida. Macià, Irla i Tarradellas van patir persecució i exili i Lluís Companys va pagar amb la vida. No, acusar un president de Catalunya per prendre les decisions per les quals va ser elegit no és justícia. És arbitrarietat. És abús. És ofensa.

 

Per això el judici contra Mas, Ortega i Rigau és la primera escena d'un xoc de legitimitats que marcarà el futur d'aquest país. Amb aquell banc dels acusats l'Estat posarà a prova la cohesió i resistència de l'independentisme i, en especial, si el Govern i la majoria parlamentària que el va crear tenen capacitat, o no, per liderar una resposta social i institucional realment massiva.

 

L'ANC fa mesos que va entendre l'envergadura del desafiament que planteja l'Estat, amb una proposta de bloqueig popular contra un judici que no va contra persones, sinó contra idees. Ara s'hi afegeix el propi Partit Demòcrata i és d'esperar que també ho facin, col·lectivament, totes les palanques de mobilització de l'independentisme. No hi ha marge per al partidisme ni l'especulació. La cita és el 6 de febrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Comentaris
Pepo
No t´oblidis dels pressupostos, ara.
Narcís ( si som decents, dignes, amb consciència àdhuc cristians .. no podem permetre que aquest ' estat dimoni ' s'hi surti amb la seva!)
Dur al banc dels acusats al president i conselleres de la nació catalana per fer menys dificultosa la ' llibertat d'expressió ' de sa ciutadania .. n'és contrari a qualsevulla llei, n'és contrari a qualsevol dret! PD: nosaltres som catalans a ca pròpia que no pas ' serfs de gleba veïna ' .. espanyola!
Alex P.T.
Un bon día per paralitzar totalment el país en suport dels nostres politics i la nostra lluita per l'independència.
Banca catalana també
No t'oblidis del cas Banca Catalana contra en Pujol, on l'Alfonso Guerra desfermà tota la guerra bruta judicial, amb el vist-i-plau del Felipe Gonzàlez.
MFX
Jo estic preparat per mobilitzar-me i espero que hi hagi coordinació enre les entitats convocants. Cal coordinació i ser selectius amb els actes perquè en caldran molts. Intenten cansar-nos i dividir-nos.
Adriano 1967
Mira que nos gusta a los catalanes el simbolismo, dejemonos de tanto acto simbólico i Anem per feina construyendo nuestro estado.
Aturem el pais per la nostre legitimitat
molts treballem aquest dia, dilluns 6 febrer, i no estarem en disposició d'assistir de forma solidaria-individual. Altre cosa és que totes les entitats socials i polítiques catalanes proposin una aturada de país tipus 'vaga general'. Aleshores la pressió de represàlies laborals quedarien minimitzades i l'assistència per fer el bloqueig popular seria encara més massiva.
Joan
No passarà res, absolutament res. Com sempre. Més victimisme i superioritat moral dels catalanets. Res més. No ho aprofitaran per res més. La independència no l'agafarien ni que els la regalessin.
Anna
S'ha de parar el pais. Tothom mobilitzat!!!
catala progresista
vaga de fam tothom,, ningu a treballar, encara que hi hagi acomiadaments massius no passa res tot per catalunya, com abans es deia tot per espanya, ara es tot per catalunya hahahahaah cal ser rucs fanatics i adoctrinats menys mal que sou pocs, barallats i minoritaris, encara que feu soroll i el cervell ho teniu molt be rentat.
a la una....
Aquesta COMUNITAT AUTONOMA per anar en contra de la legal-litat se la juga el 6 de febrer.
MFX
Català progressista, el teu és el progressisme del PP i de'n Rouco Varela. Podries fer-ho millor, si t'ho proposes.
a las barricadas sense contemplacions !!!!
Aturem el pais per la nostre legitimitat !! Aturem el pais per la nostre legitimitat! res de manis am floretes ni res de res !! a las barricadas !!! a las barricadas sense contemplacions !!!!
ALS de les barricades
no tornareu a enganyar com al 36. La gent es una mica més sofisticada ara. Les coses ben fetes, sense tremendismes, solucions d'ultim moment i mantenin el cap fred i la ma ferma surten sempre millor.Una mica més de racionalitat nordica i menys impulsivisme meridional ens aniria bé.
teresa
Vaga general i recolçament als nostre president i tepresentans legals ll

envia el comentari