L'any de la col·lisió

"Els anys que van des de la sentència del Tribunal Constitucional, l'estiu de 2010, fins a l'actualitat han demostrat, sense marge per al dubte, que no hi ha camí del mig ni, encara menys, possibilitat de reculada per part de la majoria independentista al Parlament de Catalunya"

Comença un any que serà impossible d'eludir per als llibres història d'aquest país. Inevitablement, les dues legitimitats col·lisionaran de forma esgraonada, des de judicis que seran inacceptables per a una àmplia majoria de la societat catalana fins a imposicions i prohibicions de l'Estat que implicaran una resposta contundent per part de les institucions d'aquest país. Els anys que van des de la sentència del Tribunal Constitucional, l'estiu de 2010, fins a l'actualitat han demostrat, sense marge per al dubte, que no hi ha camí del mig ni, encara menys, possibilitat de reculada per part de la majoria independentista al Parlament de Catalunya.

 

La confrontació de legitimitats és perfectament assumida per part de l'Estat, que prepara la presa de mesures excepcionals amb una actitud prèvia de diàleg aparent. A Madrid saben de sobres que, en pocs mesos, hauran d'afrontar i legitimar una acció autoritària de resultats incerts, contra una majoria social i una opinió pública internacional que no entén la negativa -rabiosa i obsessiva- a plantejar un referèndum i intentar guanyar-lo, tal i com ho han fet el Canadà o el Regne Unit.

 

Per tot plegat, crida l'atenció l'autisme de part de l'esquerra catalana que, com els micos de Gibraltar, es nega a veure un escenari imminent que els interpel·la. En política, el que no és transformació és reacció i, francament, el suport a les elits madrilenyes no forma part de la tradició del PSUC.
Comentaris
Shark
Il.legalitzant la Cup la majoria del Parlament passaria a mans dels espanyolistes (63 vs 62). Si ho van fer al País Basc, res els priva de repetir-ho. Que no hi ha violència? I això a qui li importa ¿que no fan i desfan als jutjats com volen? Si no han actuat ja és perque esperen el millor moment. Sigui quan es voti la llei de transitorietat, quan se signi la convocatòria de referèndum, o quan els diversos processos judicials estiguin al punt àlgid. No badem !
Laas
....el PSUC,no existeix.Ara ja estan tips.S´han tornat uns vivillos.
Pepo
Un bon al.legat del que ens espera i una encara millor bufetada a "l´esquerra autèntica" -segons ells-
no hi haura xocs de trens
Simplement, Catalunya declararà la independència i Espanya es fotre una ostia
Ocellet del Conflent
Brillant
enric
em sembla que la il·legalització de la CUP no afecta als seus representants al Parlament, que ho son a titol nominal i individual. Continuariem tenin 72 independentistes a la Cambra Catalana. Crec.........
L'anonim JQ
Poden il-legalitzar la CUP, però no els seus escons que ja te, això si, els seus posseïdors tindran de decidir si passen a ésser independents per el seu compte o es passen a la Llista de J*si
Narcís ( si aquests són esquerra .. un servidor n'és prostitut ! )
1. No entenc ( o potser sí, i massa! ) perquè la CUP fa ' coses ' pel seu compte sabent com les hi gasta estat feixista .. n'és el que cerca? 2. Ídem del perquè n'Anna Gabriel diu coses que coneixem sobrerament com estat feixista que ens hi té i vol trepitjats .. se li fa llarg no ens aturi? Comptat i debatut: té por li caigui la careta/ vegem el llautó de no anar pro la independència? PD: pel que fa a CSQP .. simples PPSOE ben vivint-hi de la ' comèdia fraterna '!

envia el comentari