La ruïna de Puigdemont

"La ruïna per a Catalunya seria que fos tan coneguda a Europa i al món com qualsevol de les autonomies de l’Estat espanyol. I no és el cas"

La revista POLITICO, als Estats Units, a Washington, té molta volada. Són bons, tenen teca, material i fins i tot, quan s’escau, un sentit de l’humor i de l’estripada que, treballats amb informació de referència i públic amatent, té espai. Pensaven que això a Brussel·les seria també així, però no. En van fer versió a la capital de la Unió Europea, però ni ha assolit el ressò esperat, ni el seguiment desitjat, i molt menys un prestigi que el situï a una distància mínimament digna del seu referent nord-americà. D’aquí la meva sorpresa en veure el rebombori xarxero-mediàtic, ara quan fan una peça sobre projeccions de cara el 2017, i un col·laborador (que sobretot sap de futbol) es posa a escriure’l i a dir que un dels actors que pot “arruïnar” el 2017 és el president Carles Puigdemont. És ben bé que aquests dies tenim poca feina o que no tenim gaire idea d’on surten certes coses.

 

L’article, per començar, no és l’opinió del diari, sinó una peça que hi fa un col·laborador d’entre els que s’han proposat per a fer continguts típics d’aquests dies de cloenda i d’inici d’any. Al Govern de Catalunya, per cert, tenen força bona relació amb POLITICO.eu, pel que un article on es diu que la col·lisió que podria esperar entre Catalunya i Espanya pel referèndum és comparable a la d’un Barça-Madrid no devia inquietar gaire ni ser dotat de gaire importància a la mateixa direcció de la publicació.

 

Després, i posant-ho tot a lloc, valdria la pena dir que hauríem d’anar-nos descargolant la boina estil Paco Martínez Soria a La ciudad no es para mí i patir menys de pànic sobtat quan algú fora del país publica alguna cosa sobre nosaltres, sobre Catalunya. No tot nord enllà és la bomba. I, com apuntava al principi, quan el germà nord-americà i el seu èxit i influència als Estats Units va voler replicar model al cor de la política de la Unió Europea, va topar amb les limitacions de l’entorn. Perquè Brussel·les no és Washington, igual com la UE no és els EUA. Aquí no hi ha un marc comunicacional europeu que ens agermani ni una política comuna real i potent com la d’uns EUA on sí que un mitjà pot influir de punta a punta. De mitjans polítics amb aquesta vocació d’abraçar Europa, a Brussel·les hi ha EUobserver i EurActiv. POLITICO.eu s’hi va afegir, però la influència i el ressò de tot plegat és perfectament descriptible, com a mínim de moment. Això sí, ens esmenten i ja ens disparem, tant quan ho fan per a bé, com quan perpetren peces amb un punt d’atac absurd i frívol. Vist amb esportivitat i sentit de l’humor, que és el que pertocaria en el cas que ens ocupa, la ruïna per a Catalunya i per a Puigdemont, per a aquest 2017 i més enllà, en el punt polític clau en què es troben, seria que fossin tan coneguts a Europa i al món com qualsevol de les autonomies de l’Estat espanyol. I no és el cas, val a dir també que la major part del temps en positiu. Sapiguem també gaudir-ne.
Comentaris
Pepo
Carall Toni, avui gairebé em trec el barret per fe-te una reverència. Estic molt més que d´acord en tota la teva exposició. Per bé i per mal, és molt i molt positiu sortir als papers i als digitals. Som a les agendes polítiques, per molt que alguns vulguin negar la major. Incidirem? ja es veurà! Espero que sí i fortament, també per bé i per mal per alguns. No tot es positiu per a tothom. És la nostra voluntat que hem de respectar. Prou. Per cert l´Hala Madrid de la bio d´aquest pàjaru fot cagar.
Narcís ( per què no parlen de l'espoli, traves, aturaments i marxa enrere que ens fumen així com de la catalanofòbia que ens hi tenen .. quan haurien de besar per la terra que trepitgem .. fos només pel recull de massa de sos espanyols!)
1. Aquesta revista m'importa un rave .. qui és, qui són, qui els manté? 2. Per què no parla de les desenes de milers d'euros desapareguts de les ' cajas ' .. de sos responsables folrats perduts .. de no passà'ls-hi res .. . . . . . d'inversions públiques de 1.000 M tot dient sent privades i venut en concurs per 70 M ( mateix ' aeroport de Ciudad Real ' i ningú a la ruïna absoluta) .. de tripijocs de polítics amb empresaris amb ses respectives ' tapaboques ' .. de ser manats per màfies .. . . .
Ramon
El que contribueix a donar-nos mala imatge són les aportacions de les esquerres al procés sobiranista. Tant les aportacions d'ERC (l'economicisme), com les de la CUP (l'extremisme). Ens convindria fer tot el contrari. Defensar l'autodeterminació en base a què som una nació amb prou dimensió i vigència de la seva identitat: no som la Padania, ni la Vall d'Aosta, ni Occitania. I donar la impressió que no causarem cap problema, que serem una democràcia ben normaleta.
Ramon
Fins i tot els musulmans de les dites "Primaveres Àrabs" van tenir més vista. Recordeu les concentracions? Recordeu què deien les pancartes? Recordeu les indumentàries? Semblaven alienes a l'integrisme. Semblaven reclamar democràcia. L'Alfons Quintà, per cert, proclamava que anava de veres. Que eren demòcrates, que volien la democràcia. I així va ser, com van aconseguir complicitats. Una cosa tan elemental com aquesta, no l'entén, la CUP? O tal vegada és que...
Ramon
Jo particularment no recordo cap independència, cap ni una, que s'hagi feta amb l'independentisme tan escorat a un costat polític com ho estem fent nosaltres. I això ara és un error però podria acabar sent un horror. Imagina't quin país, si el bastim damunt aquests fonaments.
leyla
Potser si tenim en compte que l'articulista compara el 'xoc de trens' Catalunya-España amb un Barça-Madrid situarem en el punt exacte la 'polèmica'. Sota el meu punt de vista, l'autor es volia fer el graciós amb el tema, però això no treu que ens hagi fet una publicitat meravellosa. De fet, és l'únic important. Hauríem de tenir en compte que fora la majoria de gent es pregunta 'per què volem ser independents'. Només ens faran costat si entenen les nostres raons, de la 'dreta' i de 'l'esquerra'

envia el comentari