Democràcia turca, monarquia marroquina

"Aquesta vegada la CUP ha focalitzat la responsabilitat de la detenció en el jutge de l'AN i no pas en els mossos o el Departament d'Interior, com en ocasions anteriors"

La detenció, abusiva i aberrant, del regidor Joan Coma ha solemnitzat l'estratègia de ruptura i enfrontament de la CUP. Des del punt de vista dels anticapitalistes, els judicis futurs són utilitzables políticament a causa de la desproporció dels delictes que s'imputen i, sobretot, per la caixa de ressonància que proporcionen. Que la policia porti detingut a Madrid un regidor per haver dit que "per fer una truita cal trencar els ous" és una mostra evident de la deriva turca de la democràcia espanyola. Passa el mateix amb els delictes d'injúries als membres de la família reial espanyola; fins a dos anys de presó per estripar una fotografia forma part d'un culte a la personalitat delirant, en aquest cas més pròxim als usos del règim marroquí.

 

Aquesta estratègia és coherent amb la història de l'esquerra independentista i, de fet, pot ser efectiva de cara al sector més conscient de la societat catalana. En aquest sentit, doncs, seria útil al conjunt del procés, sempre i quan no entri en contradicció amb els passos i etapes que aniran marcant el Parlament i el Govern a mesura que s'acosti el moment de ruptura amb la legalitat de l'estat.

 

Hi ha indicadors positius. Aquesta vegada la CUP ha focalitzat la responsabilitat de la detenció en el jutge de l'Audiència Nacional de Madrid i no pas en els mossos o el Departament d'Interior, com en ocasions anteriors. Tot plegat, un símptoma de convergència estratègica que tanca files a Barcelona i obre interrogants a Madrid.
Comentaris
Narcís ( malgrat tot, d'acord!)
Aquests ' casos ' poden ser útils a persones que encara no se n'adonin del " trepig " que rep/ pateix Catalunya en tots els ordres pel sol fet de ' ser catalans i capdavanters ' ( les dues alhora ) .. i sempre que no obstrueixin o interrompin el Pla del Parlament, el Pla del Govern! PD: sinó allò que cercaria seria simple protagonisme, sia per ' enfilar-s'hi ' , sia per coadjuvar surti malparada la independència!
Pep
Aquest cas o el de donar poders d'inhabilitació de representants polítics al TC, s'haurien de dur directament al Tribunal Internacional de la Haia perquè l'analitzin i dictin sentència. S'ha de visualitzar davant la comunitat internacional la degradació democràtica que està imposant el Govern d'Espanya i que suposa una progressiva pèrdua de drets fonamentals. No es pot permetre què, en ple segle XXI, un estat que forma part de la Unió Europea actuï amb tics totalitaris propi de règims feixistes!
Franco es ben viu
Democracia franquista, monarquia franquista, i prou PASSEJA LA PERDIU. MARXAR D'ECSPANYA ES UN DRET HUMÀ, com lluitar contra el racisme, el feixisme o el franquisme-constitucional.
caesar
vaya. al fin se han dado cuenta que estamos en un país heredero del fascismo, donde todo se dejo atado y bien atado. con mas de un millón de muertos y cientos de miles asesinados , amontados en la cunetas y zanjas, con los culpables de los robos y asesinatos libres e impunes.
Jordi Lògic
Ja sabem que alló de "trencar ous per fer una truita" ho va dir en Joan Coma. Ara cal saber qui va dir allò de: "... i dos huevos duros!", si el fiscal o el jutge (tot i que suposo que deuria ser qui portava bigoti)

envia el comentari