L'hàmster del Rei

"Dient que la intolerància i l'exclusió no caben a Espanya, ell que no va voler ni rebre la presidenta del Parlament català"

Diuen que el procés i els partits sobiranistes es repeteixen. Que són com un hàmster fent girar sempre la mateixa roda. I el Borbó i els seus discursos? Què dir-ne? Perquè si bé és obvi que ell hereta a son pare, que a la vegada va heretar a Franco "només" amb la condició de "mantenir Espanya unida", això de fer cada any el discurs del PP i no aportar res també hauria de posar-se en relleu. Bé, ho han fet les audiències, que van marcar el discurs de dissabte de Felip VI com el menys vist d'un monarca espanyol els últims 18 anys. I això que ben bé tenia totes les teles allà fent-li de plató. Per cert que aquest any no TV3, sinó el 3/24, cosa que vaig trobar interessant.

 

Més enllà de les frases de cara a la galeria, com aquella que va dir de "l'orgull de viure a Espanya", ell amb la mare a Londres, el pare més als EUA que aquí, i amb se germana Cristina que en vol marxar "per sempre", val a destacar que el va fer amb la mateixa buidor d'idees respecte de Catalunya que Joan Carles I. La diferència és que al pare tot plegat el va agafar ja fora d'òrbita, mentre que Felip VI ens havien dit sempre que era "de nuestro tiempo", i en aquest sentit les seves velles idees fan feredat. El PSOE, per cert, que s'ho faci mirar, sortint espitats a fer la rosca a aquest discurs mediocre, com PP i Ciutadans. Sort en tenen, del sidral a can Podemos.

 

I mentrestant, allà el marit de Letizia, en un despatx del pare que vam veure ja fa dècades quan La Transició, tunejat amb quatre detalls, i amb el nou inquilí allà xerrant, sota l'atenta mirada de Carles III, "campió del despotisme il·lustrat", com bé va apuntar el professor Joan Queralt.

 

I allà el teníem, amb el seu discurs, alguns diran que advertint, jo veient-lo clarament amenaçant. Parlant de radicalisme annex a la idea de la independència, no a la de l'immobilisme i de la regressió democràtica. Dient que la intolerància i l'exclusió no caben a Espanya, ell que no va voler ni rebre la presidenta del Parlament català. Això i més és aquell discurs de sempre, que ja no interessa ni a una audiència captiva. Aquell hàmster a qui ningú no assenyala. Aquella operació diàleg que bàsicament és xerrameca.
Comentaris
Impressionant
És el seu millor article.
Ni cas d,un rei imposat a la forçe ,amb part de la seva familia imputada, VISCA LA REPUBLICA CATALANA
Borbon Style
D'Al-Assad també en deien "moderat" i "home del seu temps capaç d'encetar una temps d'obertura democratica", El rei "del nostre temps" igual de llargarut, cada cop fa més honor al seu nom, no debades és en Felip V d'Aragó.
Narcís ( Aira, ja no et tornaran a trucar per ser a tve - 24 horas .. ça com lla, segur sabies no et trucarien i menys encara et tindrien en nòmina!)
Renoi! Ja tocava ser clar i català o cru i net amb aquest no ningú sense cap mena de personalitat política àdhuc gens ni mica empàtica ( mai badà boca amb el munt de malifetes, sia per acció, sia per omissió i una rere l'altra contra Catalunya protagonitzades pel PPSOE? seria/ n'és per por li fumessin ingressos, privilegis i status o sinó desfer-se'n d'ell tot posant altre ' cabdill ' .. ?) ! PD: diuen canvià el quadre de llur homònim V per aquest Carlos III .. millor ' alcalde de madrid '!
Lo hàmster del Rei
Sóc hamster però de sang blava. Els hamsters secessionistes són plebees rates de claveguera. Algú ho havia de dir.

envia el comentari