Urnes o arnes

"Els comuns han de decidir si donen suport al Regne d'Espanya o a la República Catalana i si acompanyen les urnes o es queden amb les arnes del Tribunal Constitucional"

La repetició de les eleccions a l'estat espanyol va eliminar, definitivament, qualsevol possibilitat de referèndum pactat a l'escosesa. El resultat, després de mig any de bloqueig, va reforçar el PP i va deixar clara la resistència del PSOE, a més de desmentir les enquestes que atorgaven un gran creixement a Podem/Esquerra Unida. Ni sorpasso, ni república, ni referèndum. I de Catalunya ja se n'ocuparà la vicepresidenta.

 

Per acabar de bloquejar-ho tot, el suport del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy va visualitzar un gran bloc de règim, Ciutadans inclosos, que fa impossible qualsevol canvi substancial en l'engranatge polític espanyol. Al Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats s'hi asseuen majories enfrontades i incompatibles, almenys a mig termini.

 

Per tot plegat, negar-se a posar data al referèndum equival a eternitzar l'anomenat processisme, només per la conveniència partidista dels comuns. Són ells els que han de decidir si donen suport al Regne d'Espanya o a la República Catalana i si acompanyen les urnes o es queden amb les arnes del Tribunal Contitucional. Urnes o arnes; passat o futur; democràcia o autoritarisme. Queden només uns mesos per decidir-ho tot.
Comentaris
Bacoretta
No res decidiran aquestes dites " esquerres".
Narcís ( tenim a favor que majoria de ciutadans de Catalunya són honorables així majoria votaria ' sí ' pro la independència!)
Un país ' violat territorialment ' ( i de munt d'anys/ dècades/ centúries ) amb tot allò que implica .. té molt fumut decidir-se treure's del cim son botxí si partits plens de si no còmplices sí covards o/ i interessats no avantposen sa dignitat o si més no el futur de sos estimats, ço és, llurs capdavanters han d'explicar a sos votants la veritat del mal que ens hi cerca aquest estat perquè els recolzin .. no sigui aquells pensin que si canvien d'actitud , aquests canviarien de partit!
Pepo
Què no és clar encara? En Fachín ja ha dit clarament que prefereix l´estatu quo que la bogeria que pretén Puigdemont. Primer pensament; statu quo vol dir monarquia i goverm espanyols (sobirania 0). Segon pensament; no hi pretensió de Puigdemont, hi ha un Poble que cerca un camí de sortida a la bogeria (aquesta sí) de l´estado español. No vivim al mateix lloc. Fem servir els mateixos carrers, els mateixos transports, els mateixos ... però no vivim la mateixa realitat.
Vigia
Als Comuns cal exigir-los honestedat intel·lectual i política. A aquestes altures dir que vols un referèndum, però només si és pactat amb Espanya, és molt deshonest.
no en sé res, però ho diré tot
No cal que hi perdem pas massa de temps... Fals progressisme, falses esquerres. Qué es pot esperar de gent que porten tant de temps vivint de la política com en Coscubiela i la M. Ribas (quina pena, els dos) o dels nou vinguts emb l'ego una mica pujadet..., Fachin, Domènech (quina pena), Colau ( amb lo llesta que es...) , Ubasart (una altra molt llesta...bfffff), la Galdón (vaaaa...que ja ets una mica "prota")...Quina "Penya"...d'embaucadors.
Clar
Els comuns desenmascarats. Es pensen que Catalunya pot fer cas d'aquest populisme d'esquerres lerrouxista? Comencen a estar desesperats doncs com mes aguanti l'independentisme mes es van desgastant. Pensen entabanar als catalans només amb els vots de nou barris?
Les cúpules dels "comuns" son la "contra"
Les cúpules dels "comuns" son "l'esquerra" més profundament immobilista i conservadora d'Europa. Si per fer la seva falsa "revolució" haguéssin d'assaltar el Palau d'Hivern, demanarien primer permís al Tsar! La seva actitud expressament dilatòria de condicionar l'exercisi de la sobirania popular a un impossible pacte amb l'estat antidemocràtic i repressor, els converteix objectivament en una eina de l'estat monàrquic espanyol.
Pito-pito
Els populistes saben que tenen un volt volàtil i poc polititzat i amb això han jugat fins ara. No obstant, precissament per aquests mateixos fets, tot els pot anar a la contra.
Seran arnes
Els Comuns triaran monarquia espanyola. I si no ho creieu sols heu d'esperar.
Ramonet
És molt trist veure gent jove i suposadament lluitadora contra tota mena d'imposicions,però que en realitat es posen a favor del més fort per a perpetuar un estat colonial que saben que mai no canviarà.I no canviarà perquè la seva població ho deixa clar sempre que se li demana.

envia el comentari