Els Borbons moralitzen la independència

"El 1975, Joan Carles I apel·lava a "la unidad que no elimina la variedad" i, aquest Nadal, el seu fill reclamava "poner el acento en lo que nos une, construyendo sobre nuestra diversidad"

"Tristeza", era el sentiment que expressava Joan Carles I en el seu primer missatge de Nadal, de 1975. Tristesa per la pèrdua de "nuestro Generalísimo", un personatge a qui atribuïa "enormes cualidades humanas y sentimientos llenos de patriotismo". Al marge d'això, crida l'atenció la mineralitat del missatge nadalenc dels Borbons, que no ha variat gens al llarg de quaranta-un anys. El 1975, Joan Carles I apel·lava a "la unidad que no elimina la variedad" i, aquest Nadal, el seu fill reclamava "poner el acento en lo que nos une, construyendo sobre nuestra diversidad". Res, per a ells -des de dins dels seus palaus- no ha canviat res.

 

I s'equivoquen. Greument. A Catalunya aquest missatge ha evolucionat des del temor dels anys de la Transició fins a una indiferència total i absoluta, reflectida enguany amb la decisió -ben prudent- d'abandonar el peatge polític d'emetre'l per TV3 i passar-lo al Canal 3/24, suposant-li un cert valor informatiu. A Espanya ha passat a ser carnassa per als usuaris de Twitter, molt motivats per enfotre-se'n d'una monarquia tradicionalment inclinada a imposar el culte a la personalitat dels seus membres. Indiferència o conya. Al Borbó nadalenc ja només li fan la pilota el PSOE i el PP.

 

Per això ha estat tan patètic el "bon Nadal" del final. Dues paraules en català en quaranta-un anys que només serveixen per ressaltar el menyspreu de la monarquia espanyola a tot allò que no sigui aferrar-se a la cadira. Un tron falcat sobre els crims de la guerra i la dictadura: "Son tiempos para profundizar en una España donde nadie agite viejos rencores o abra heridas cerradas". Cinisme brutal en un estat on 120.000 persones, amb noms i família, continuen soterrades als revolts dels camins i sota les tàpies dels cementiris. Els Borbons, per si sols, moralitzen la independència.
Comentaris
TV3, no val res
Perquè enlloc de carregar-se Cinema 3 no treuen els APM-Zona Zàpping de la programació?
Anton Monner
Perdoneu als errats! Que diguin el que vulguin i nosaltres a proseguir el camí marcat. Com més disbarats diuen més independentistas s'uneixen a la causa. A la nostra, nosaltres!
MONARQUIA DEL PP, fins quan?
Es fantasiic que el Rei d'España sigui del PP, I FACI DISCURSOS que fot fer el Mariano o el Barcenas Felipe VI de PP, quina vergonyada. DIMISSIÓ O FORA JA, VISCA LA REPUBLICA fora la monarquia del criminal Franco i els seus hereus del PP-BARCENAS
Pepet
Amb APM-Zona Zàpping i la gramàtica, que en diuen "nova", dos intents llastimosos d'espanyolitzar Catalunya des de dins. Per no parlar de la presència de tertulians aliens i enemics de Catalunya. Fins quan ens mamarem el dit?
JOSEP DE PALAFRUGELL
¿ I que es lo que nos une ? Yo estoy seguro que pocas cosas nos unen, a vosotros si que os une a Catalunya, el dinero que nos mangais para, malgastar por todos lados de vuestra España, y para llener los volsillos de todos los del P.P. En cuanto a vuestro REY ¿ quien lo ha elegido ? ¿ quien lo ha votado ? Su abuelo, abandono Espana con los volsillos llenos, y estos de ahora haran lo mismo, quando los mandemos al exilio, CATALUYA OS LOS REGALA, QUE NOSOTROS SEREMOS REPUBLICA INDEPENDIENTE
Helga
Si tenim clar que la sobirania ve del poble i que tots som iguals en drets i deures, hem de concloure que l'únic règim polític coherent és el republicà. Doncs, ja anem fent tard...
Ringo
Quan entendrà aquest senyor i la seva cort (PSOE inclòs) que ser català no és una qüestió d'ordre públic? Mai, no. Doncs, nosaltres mateixos.
ona
Cada dia el sr. Cot es supera. Els meus bons desitjos per al 2017.

envia el comentari