El referèndum que se'ls apareix a les nits

"El que fa unes setmanes era un impossible, un engany, ara va prenent cos i l'acusació ja ha deixat de ser que no es farà, que és inviable, sinó que es tractarà d'una mena de reedició del 9N"

Poc a poc, com se sol decantar la política, va canviant el discurs del govern de Madrid i els seus aliats locals sobre el referèndum. El que fa unes setmanes era un impossible, un engany, ara va prenent cos i l'acusació ja ha deixat de ser que no es farà, que és inviable, sinó que es tractarà d'una mena de reedició del 9N. Una -insòlita- confessió de l'unionisme, que ja no es veu en condicions d'aturar una consulta, només d'intentar desprestigiar-la.

 

El cert és que el 9 de novembre de 2014, durant vint-i-quatre hores, l'estat espanyol va perdre el control de Catalunya. Aquell dia, dos milions llargs de persones van desobeir el govern de Madrid i el Tribunal Constitucional, i van ignorar totes les amenaces que provenien de l'estat. Es van muntar meses electorals dins d'espais públics, amb la protecció dels Mossos i les policies locals, i s'hi va fer un recompte seriós, amb compareixença final de les autoritats catalanes davant d'una nombrosa presència de la premsa internacional. El 9N va marcar els límits reals de les institucions espanyoles, impotents sense el recurs tradicional a la violència.

 

La mateixa operación diálogo és un reconeixement del fracàs de l'estratègia de l'amenaça. D'altra banda, és a les mans de les institucions catalanes donar i mantenir el caràcter vinculant a un referèndum que aquesta vegada s'ha convocat amb la voluntat de culminar un procés polític que pot guanyar o perdre, però no fer marxa enrere. I és això el que no els deixa dormir a les nits.
Comentaris
Dan
...ja,ja.....si,una mena de; un monstruo viene a verme...
9n/27s
Si ho varen espatllar tant bé llevors, que us fa pensar que no ho tornaran a fer. Que per això els han posat allà des de Casp. Si realmant fos el que es diu ja ho haguessin fet a les hores. Per començar denunciant totes les tupinades del 27s.
Churchill
Ja ho va confessar Gregorio Peces Barba un dels pares de la constitusión: "Quizá nos habría ido mejor con los portugueses en lugar de con los catalanes". Menys obtusos que el populatxo, els seus intel.lectuals ja fa dècades que descompten que acabaran perdent Catalunya. La majoria van despertant aquests darrers anys, i sobretot, ara. Posaran totes les traves que puguin, acabaran treient les armes al carrer, però és una batalla perduda i ho saben. I val a dir que s'ho hauran guanyat a pols.
Preparats?
Temen tant que van a totes. Han provat ja d'entrar al Parlament i s'enganxen amb Colau. Preparts
Ara juguen a escacscs
katakrak
A veure si ens entenem d'una vegada i queda clar: 1) Tenint en compte que tothom vol un referéndum i que es respectarà el resultat, sigui quin sigui, i que es la manera definitiva d'aclarir el tema, qui hauria de voler el referéndum son els unionistes. 2) Els unionistes son la principal fàbrica de separatistes. Això de fer TOT del revés exacte del que cal per aconseguir allò que es suposa que volen es per fer-ho mirar per un psiquiatra.
katakrak
Ah, per cert: Si el NO (no separació) guanya per (com eren els números fins fa ben poc), diguem un 51%, i vora la meitat dels votants han dit que sí, no és que s'hagi guanyat: Es que hi ha fractura. I no: No s'ha resolt el problema. I ja pot cridar ous a vendre el TC i la judicatura.
SR. MEU
A POC A POC... A POC A POC... A POC A POC... Amb A al pincipi. Tractem amb respecte la llengua.
Shark
Si algun dia tinc una empresa i un dels treballadors excel.leix i és gairebé l'únic que em fa guanyar calers, li ficaré el dit a l'ull tant com pugui, li retindré la meitat del sou, el tindré sense calefacció, amb el pc més vell, no el deixaré aparcar dins ni li donaré tiquets de menjador ni pagues extra com a la resta.. El putejaré fins que se'n cansi i foti el camp. L'empresa es dirà España S.L y olé.
Bacoretta
9n/27s, si aquestes dues votacions van ser, segons tu, dues tupinades deu ser que han sortit del teu tupi.
xup
9n/27s ara es diferent, devant hi ha un home que diu les coses clares i les diu per el seu nom, els que tenim de respondre massivament som nosaltres, votant SI, el gobern de madrid no pot encausar als votants del si
barratina
Tot el meu suport al comentari de Churchill. Excel·lent!
Narcís ( quant més ajudem espanya, més ens foten; quant més dialoguem/ raonem, més s'hi befen; quant més pacífics i justos, més macarrons!)
S'han aprofitat sempre de nostre ' seny ' , àdhuc de nostra ' classe ', classe que mai han entès prenent-la com covardia, quan n'és mínim pudor o respecte al proïsme sinó humanitat, però això s'ha acabat .. seguirem sent els mateixos, però la llibertat, el poble català, i damunt, a ca seva, ha de desenvolupar-se lliure ( si més no, no violat, aixafat, robat i befat per país veí .. ni un anys més, ua han estat massa!)! PD: depèn/ penja de nosaltres!

envia el comentari