El (sospitós) màrtir dels romans

"Diversos portaveus de SCC han participat en 26 programes de TV3 i Catalunya Ràdio. De fet, alguns dels seus membres són tertulians fixos de la ràdio i la televisió públiques de Catalunya"

És perfectament legítim, en el conflicte polític actual que viu Catalunya, estar al costat de les tesis de l'estat. El poder constituït, pel fet de ser-ho, no perd la raó. Ara bé, sempre s'ha de ser una mica curós a l'hora de trobar màrtirs entre els romans, més que res perquè no se'n recorda cap.

 

Això ve a tomb per una curiosa informació que ha publicat El País, titulada L'independentisme radical fustiga SCC, que té com a font essencial la pròpia Societat Civil Catalana. El text es basa en "un informe elaborat per a EL PAÍS" (per part de qui? de la mateixa SCC? El País demana informes a SCC?). A partir d'aquí, el diari dóna per bona la versió de l'entitat, en el sentit que els atacs que denuncien es desencadenen arran "de la seva presumpta vinculació amb l'extrema dreta" a causa de "la concessió per part del Parlament Europeu del Premi Ciutadà Europeu el 2014". Un guardó concedit -això ja no s'esmenta- a instàncies dels eurodiputats espanyols del PP, PSOE i l'antiga UPyD.

 

El País ni tan sols recorda la raó fonamental de la vinculació de SCC amb l'extrema dreta, que són les amenaces del seu anterior president contra diverses persones identificades com a independentistes. Això, i una intensa activitat propagandística en favor dels combatents feixistes a la Guerra Civil i dels nazis a la Segona Guerra Mundial. Hi ha un procés obert als tribunals per delictes d'amenaces i injúries.

 

Dit això, almenys la peça d'El País té l'honestedat periodística d'indicar que diversos portaveus de SCC han participat en 26 programes de TV3 i Catalunya Ràdio. De fet, alguns dels seus membres són tertulians fixos de la ràdio i la televisió públiques de Catalunya. Això sense comptar l'extraordinària visibilitat de què disposen ells i les seves tesis als mitjans de Madrid, com demostra per si mateixa aquesta informació.

 

No crec en conspiracions, només que cal anar amb peus de plom amb els informes que autovictimitzen qualsevol agent polític. D'altra banda, és cert que s'han produït alguns episodis d'assetjament contra l'activitat pública de SCC que s'han de denunciar quan es produeixen i condemnar sempre. Només faltaria.

 

En fi, que no és -necessàriament- franquista qui pensa que Espanya és Una. Però sí que és cert que, per ser-ne, s'ha de pensar així.
Comentaris
Lliure
Justa la fusta. La darrera frase ho resumeix tot. VLT
Gombau
Tant SCC con els Colono's estan accentuant darrerament el seu fals paper de víctimes. La comèdia va destinada, molt principalment, al públic espanyol, i contribueix de manera important a reforçar la tesi, tan popular a Espanya, que a Catalunya existeix una dictadura independentista que té segrestat i adoctrinat el poble català, i que persegueix els unionistes. És una imatge absurda, però hi ha molta gent dins Espanya disposada a creure-se-la.
Gombau
Promoure aquesta idea de "dictadura independentista" i d'un "poble català" que espera ésser-ne alliberat, contribueix a crear dins d'Espanya un clima propici a aïllar encara més els pocs demòcrates que pugui haver-hi allà, i a esperonar les polítiques més agressives de l'Estat contra Catalunya. Tot això no s'aturarà fins que nosaltres no aconseguim la independència o ells no assoleixin la desaparició total de Catalunya com a nació. Veritable fi que tots els unionistes volen atènyer.
República Catalana
SCC està subvencionada pel CNI per tant la paguem tots i no cal que justifiquin les despeses. Si els mitjans publics catalans els hi donen veu per mi és de babaus.
Narcís ( SCC si amb el que ens fum país veí no volen adonar-se'n .. vagin-se com català anònim i sense un ral a viure allà, sabran el pa que li donen i els cops gens ni mica d'amagats que el llancen!)
Ras i curt: 1. Què es pot esperar d'aquest ' pamflet oportunista ' ( no debades sortí quan hi havia el alcázar, el arriba, el ya .. !) .. fundat per qui fou fundat? 2. Què es pot esperar de son president Cebrián .. ' amic de l'ànima ' de F. González i els restants? i 3. Què es pot esperar si son director n'és aquell un tal Antonio Caño o de Martos ( Jaén) i això que digué ' més informació i menys opinió '! PD: i de SCC .. hi sobra qualsevol comentari ( com espanya no té prou odi a allò català!)!
Iván
Cuando quieras, te pasas por la UAB, Cot. Y ves lo que significa la extrema izquierda separatista representada por la CUP, y las prácticas filo-nazis que hacen. Tanto odiar el nazismo, y hacen sus mismas prácticas de persecución, censura y propaganda.

envia el comentari