Conesa no va dir mentida

"Va cometre un error de principiant en dir-ho sense pensar com es podrien utilitzar les seves paraules, però no va mentir"

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va dir l’altre dia que si som realistes hem de pensar que el referèndum per la independència podria no fer-se el 2017, i li va caure al damunt una xàfec descomunal. I afegeixo: li va caure un xàfec descomunal i absurd. És evident que ella, una veterana del PDeCAT i política de primer nivell, va cometre un error de principiant en dir-ho sense pensar com es podrien utilitzar les seves paraules, però no va mentir. Si es llegeix l’entrevista on així s’expresa, queda clar que ella parla en condicional: “Si s’arriba a la paràlisi, si el govern es troba en un cul-de-sac...”. I podria haver dit mil i un supòsits més: “Si demà cau un meteòrit a Catalunya, si la Guàrdia Civil impedeix que es posin les urnes...”. Mil i una circumstàncies que poden fer que una cosa que es vol tirar endavant pugui no passar, o que estigui agendada per al 2017 i passi l’any següent o l’altre. Perquè ens han volgut fer creure que només amb voluntat es poden fer les coses, i la vida, en el nostre dia a dia, ens demostra que això no és així.

 

Pots voler aprovar un examen, posar-hi tota la voluntat del món, i suspendre’l. Pots estimar algú amb tot el cor, fer-ho tot perquè et correspongui, i que això no passi. I no per això ets un inconscient que no vols aprovar, o un boig que no vols que t’estimin. Això sí, malgrat tots els esforços i llençols en diferents bugades que els del Partit Demòcrata han anat deixant camí de fer possible un referèndum per la independència de Catalunya, ens faríem creus de la mà de gent que es fa a sobre dir-los botiflers, fluixos o simplement d’estendre’n un ombra de dubte a cada ocasió que es posa a tret, per petita o absurda que sigui, a propòsit del seu compromís. És el que ha passat amb les declaracions de Conesa i la utilització que se n’ha fet, mediàticament i política.

 

I va haver de sortir el president Carles Puigdemont a deixar clar que des del seu partit i des del seu govern el compromís amb el referèndum és absolut, i va haver de dir que el referèndum es farà “indefectiblement”. Podria no haver-ho fet, perquè ho digui ell, ho digui Junqueras o el Sursum Corda, el referèndum podria ser perfectament que no s’acabés fent. Només els intransigents i els més insegurs (amb ells mateixos o les seves circumstàncies) s’han de vestir d’una seguretat total i absoluta en l’esdevenidor, per si un cas. No és el cas de Puigdemont, però sí dels qui irresponsablement obliguen a aquest tipus de pronunciaments. Perquè precisament el fet de no confiar-se i de contemplar com a plausibles escenaris alternatius als teus ideals, et pot impulsar a persistir-hi i a millorar. Perquè aquí, com arreu, i a cal sobiranisme, com en altres fronts, no tot s’està fent bé. Tot és millorable, també el camí cap a la consulta que més d’un 80% de la població catalana defensa que s’hauria de fer. I, malgrat tot, això, per si sol, no és garantia que acabi passant, i s’ha de millorar encara molt, en fons i forma.

 

Hi ha cert acomplexament en el món convergent per assumir la complexitat del seu discurs, ara independentista, abans no, però no per això menys necessitat de matís i de ponderació. Estan acomplexats per ser complexos. I disculpin la redundància. Mostren acomplexament per representar una realitat social i política complexa, quan això és una riquesa. I així els pinten les enquestes. I a Esquerra les enquestes els pinten genial, però en més d’una ocasió fa la sensació que tenen massa pressa per gaudir d’una àmplia majoria que, amb certs atacs d’ansietat i amb certes mostres de poca generositat, hom pot pensar que encara no estan preparats per assumir. No per manca de capacitat o per pocs mèrits acumulats, que els tenen, sinó perquè construir majories polítiques i socials s’hauria de fer des de la suma d’espais, i no només des del placatge a d’altres amb qui ja comptes. I coses d’aquestes serveixen per saber si anem bé camí d’un referèndum o si, entre uns i altres, encara farem que no passi allò que una majoria volem. Oi que veuen que no està tot fet? Doncs au a no pensar que això ja és al sac i a fer els deures. Cadascú els seus.
Comentaris
Narcís ( deixem la psicología en aquest cas barata fora mida i treballem-hi tots pro nostra llibertat, pro treure'ns del cim qui ens vol desapareguts de la faç de la terra i esfondrats econòmicament .. així són de bons i intel•ligents!)
Ras i curt: aquesta Conesa .. no serà parent del descobridor Cristòfor Colom?, ço és, massa sabem ser difícil, però, alhora, d'això es tracta, de fer-lo fàcil; i s'aconseguirà removent cel i terra així treballant tota mena d'arestes i internacionals que no pas esmentant-les! PD: deixi l'autor d"' afluixar " o delatar .. massa sabem els atropellaments que rebrem!
anonim
Li va costar poc al senyor Junqueres -gairebe va ser una replica inmediata- dir, nosaltres si que el farem el referendum; la senyora Conesa fa un comentari desinhibit amb naturalitat i que es molt obvi, no hi havia prouta sang pels depredadors que estan a l'aguait i van preferir arrosegarla per la plaça de bous i que l'espectacle arribes a tots els racons, amb la colaboracio dels medis, periodistes i panfletistes afins, carnasa i distraccio per la plebe -estan convensudicims que el poble es
anonim
convensudicims que el poble es ignorant-, i llavors surt el redemptor: "Nosaltres si que el farem el referendum". I jo hem pregunto, on anem aixi?.... Cal fer mes llenya del arbre caigut?... I el mes bo es que ha caigut per la causa!! . En el fons som un pais de mequetrefes que sempre ens hem carregat tot el que ens fa ombra i llavors ens agafa una insolacio
terrassenc
Sí home, els amics del pont aeri no menteixen, no. Només es fan dir independentistes per mirar d'ensorrar-ho des de dins. Però, no, no menteixen. I ara! Quina pena d'opinaires, se'ls hi veu el llautó d'una hora lluny.
Joan Benet
Deia Rommel que cap pla d'operacions sobreviu al contacte amb l'enemic. Però quan convocava els seus oficials, no els deia: avancem, esperem que responguin i ja veurem que fem. De fer-ho, no crec que els hagués inspirat gaire confiança. Així que referèndum o referèndum mentre les circumstàncies no ens ofereixin una oportunitat millor. I si ho fan, quan ho facin, ser capaços de readaptar-nos i no tenir por de canviar si fent-ho tenim més garanties d'èxit.
Pep
Trobo que els catalans estem sent molt injustos amb la gent del Partit Demòcrata .ells han fet els esforços mes grans en tot aquest procés i la gent no els hi esta tornan ( a les enquestes ,que tampoc me les crec )
metgessa
Als metges no se'ns permeten errors ni quan comencem a exercir la nostra disciplina. Ara a una President de la Diputacio de BCN se l'ha de considerar inutil pel carrec? On va passar l'examen? Via fora d'inutils encara que siguin espanyols............. Home.
No enganyem
Si no es pot fer el referendum es fa una DUI. De cap de les maneres unes altres autonòmiques. No m'extranya que convergència vagi de capa caiguda: jo que els havia votat durant dècades ara no me'n refio.
Gombau
No és convenient furgar en les suposades ferides i escletxes que els nostres adversaris volen veure dins del bloc independentista. Cap lluita no pot triomfar sense confiança dels uns en els altres ni confiança en la victòria. Mantinguem la fidelitat i confiança en el govern de la Generalitat, en el Parlament i en les institucions catalanes. Això desconcertarà els nostres enemics i és L'UNICA MANERA d'arribar a bon port.
Els
Els corrupgents s'hiperventilen, eh? I a sobre, envejosos. Què, Aira? Faràs el programa?
au, convergents per sempre!!
Aira, qui son els convergents? En quin any vius, escolanet d'erc-montilla y su tia? i per cert, defensar a una pija-tonta, no té cap sentit
tip de creguts d'erc
metgessa, els tribunals estan plens de la feina mal feta per molts metges ineptes i mig-criminals. Tu ets molt creguda, potser tant com el cregut Junqueras, el XULANGA DE CATALUNYA D'ESQUERRES I ANGELICALS, oi metgesa no criminal?
david
Conesa va anar a una entrevista de Godo$Cuni i després va sortir als mitjans per dir parrides que li van ordenar els de puente aereo. Toni no cal que esforcis a inventar la sopa d'all per despistar la gent.
en
En "tip de creguts" és un fanàtic dement de tendències violentes, i espanyolista radical.
Joel
Ben cert Aira, conec personalment a la Sra. Conesa, i només puc dir que es independentista convençuda, i desitja, de tot cor, com qualsevol d'altre que ho sigui, que Catalunya esdevingui un nou estat.
Hamilton
Escolta Aira, sobre aquests dos exemples , el de l'examen i el del xicot no correspongut, que ens prens per tontos als demés ? Quines dos comparacions més absurdes que fas pensant que tothom som babaus.Se't veu massa el llautó.
mini
Totalment d'acord Aira. Ho ha explicat molt bé.
Si resseguim la història....
un xic caïnites si que som els catalans. Tant anys sotmesos a un poble imperialista, fa que ens confonguem de qui és el que ens perjudica... Molt bon article, Aira, i sobre tot molt valent en aquestes circumstàncies tant lamentables per la independència. Sembla que contra PDECat tot s'hi valgui....

envia el comentari