Estat de pre-xoc

"La raó fonamental per la qual es van elegir els actuals 135 diputats és el seu posicionament respecte a la independència. A què es deuen si no els 25 diputats de Ciutadans?"

L'interrogatori de Carme Forcadell ha anat una passa més enllà del que és homologable en una democràcia occidental. Per a qualsevol ciutadà europeu, és inconcebible que la gran qüestió que es debat al si de la societat catalana, la idea que ha tret al carrer milions de persones, ininterrompudament, des de fa sis o set anys sigui exclosa de l'intercanvi parlamentari. Més encara quan la raó fonamental per la qual es van elegir els actuals 135 diputats és el seu posicionament respecte a la independència. A què es deuen si no els 25 diputats de Ciutadans?

 

A més, aquesta actuació contra la presidenta del Parlament ha tingut com a efecte immediat el cohesionament de la majoria sobiranista, amb l'espai polític dels comuns arrenglerat inequívocament al costat dels usos democràtics. I, per acabar-ho d'adobar, les accions judicials contra Carme Forcadell pressionen el sector més reaci de la CUP en el sentit de fer costat a Junts pel Sí a l'hora de tirar endavant uns pressupostos que seran tan autonòmics com es vulgui, però que contenen la garantia d'un referèndum.

 

S'ha acabat l'aparença de diàleg i això s'ha decidit des de Madrid. El xoc institucional s'acosta i és el Parlament de Catalunya qui està del cantó de la democràcia.
Comentaris
Quim
Endavant.
En el meu nom i d'altres
Un comentari per fer saber a qui li interessi que el mon.cat censura els comentaris. Avui mateix, observacions a l'article del director han estat silenciades i l'article ha desaparegut. Aquest és un missatge per confirmar definitivament o no la censura. Si no es publica en aquest pamflet convergent, que viu de les subvencions i manipula la informació, s'enviarà a d'altres o al síndic.
terrassenc
Referèndun d'Autodeterminació = escac i mat.
JordiP
El "diàleg" no ha estat més que un toc de trompeta dedicat als votants de més enllà del Cinca i el Sènia. Era mort des del moment en que la SSS només es va convocar els unionistes. Què hi havia de dialogar amb els que ja estàn d'acord? Així pensen parar el procés, els molt rucs? Com diu el Barberà, la gent que hi havia acompanyant la Forcadell representava 2.330.000 persones. Malauradament, com que a Madrit no entenen res, seguiran parlant de "la locura independentista de Puigdemont".
Tornem-hi amb la falacia
Vincular els pressupostos amb el referèndum es una falàcia. Encara ningú ha explicat aquesta vinculació, si hi ha una partida per fer el referèndum vinculant, madriz els impugna. Sr. Cot, el feia més imparcial i inteligent.
Espectador
Les batalles decisives no les guanya qui te la raó .les guanya el que té la força.Qualsevol llei es paper mullat si no es disposa de la força per fer-la complir.La relació entre Espanya i Catalunya es una relació de dominació que dura 300 anys.permesa fins ara per els polítics catalans , al marge del seu poble ,pero a ells ja els hi anava be. La societat civil catalana ,ara ho ha entés(no tothom) i vol la no-depència i te que mentalitzar-se per una gran batalla.Europa no ajudarà,
indepe amb seny
que proposas espectador amb batalles i amb la forca que ens matem uns als altres entre catalans, i entre catalans i espanyols es a dir entre espanyols puix el 80 per cent dels catalans tenen un avi espanyol, entre cosins i entre germans fanatic boig amb mi no contes ni amb ningu amb dos dits de front te n 'vas amb els del fossar quan ereu tan pocs que no omplieu ni un autobus i us mateu entre vosaltres a hosties o a palles pero amb mi i amb la majoria dels indepes que conec no comptes per guer
Narcís
Ben recordat .. aquests invasors o venuts o, simplement, ingrats/ desgraits en tenien 9, ço és, si el Parlament actual n'és quin n'és ha estat justament per la demanda del poble, per la demanda de la sobirania popular catalana, demanda que dóna " autoritat " a les llei que emanen d'aquell! PD: el ' tc ' n'és per qüestions legislatives institucionals que perjudiquin en darrer terme els ciutadans que representen o d'altres .. no pas per impedir l'alliberament de poble quin fos!
@indepe amb seny
No crec pas que Espectador vulgui sang, eel terme batalla es fa servir per confrontació, també es fa servir al camp dels negocis quan parles de la competència. Jo també soc indepe i amb seny, des de fa cinc anys no he vist ni un paper a terra.
Podeu
Podeu comprovar que en la secció de comentaris hi ha molt mentider i molt simulador. L'unionisme anti-demòcrata està molt espantat.
Joan
El parlament està de part de la democràcia, això és evident. Ara només caldrà veure què fan els parlaments de països com França o Alemanya. De moment només donen suport a Catalunya petits estats no decisius o bé parlaments o diputats nacionalistes. A l'hora de la veritat veurem qui es posa del cantó de la democràcia. El xoc s'acosta i s'ha acabat fer la viu viu.
per l'espectador
totalment d'acord amb el teu comentari, molt ben expressat... per desgràcia no em tingut uns polítics a l'altura del Poble...molts han siguts uns estomacs agraïts....però ara el Poble a dit PROU....i jo SÍ que sóc un independent amb "SENY"....ara els trols fan servir aquesta paraula...quí els paga, déu haver donat l'ordre de ser-la servir, per a veure si cola
CUP = CNI
Malauradament la CUP no vol la independència i ja està buscant excuses per no aprovar-los. En aquests moments és la gran esperança de l'unionisme espanyol.
qvic
Jo aniria rodant l'assemblea de càrrecs electes, per si de cas. El xoc s'apropa i és inevitable.
Kimet
Ni un pas enrere.
indepe amb seny
per l'espectador a veure nanu soc indepe de molt abans que tu fa mes de 20 anys, vaig ser un dels primers objetors de conciencia del meu poble granollers, i odie la guerra la mort la sang, la forca i les batalles si a tu t'agrada te n'vas amb l'espectador i 3 o 4 fanatics mes al fossar i us tireu pedras, tirs, o us la casqueu pero repeteix ni amb mi ni amb molts dels meus coneguts la majoria dels 20 amics que tinc son independentistes ens agraden les guerres ni les batalles ho entens nanu.
Ni
Ni ets indepe ni tens seny. Ets un troll espanyolista que menteix sobre les paraules de "espectador" i les manipula.
Poc a poc
els estats encara que siguin grans, si no fan costat a la democracia, es convertirán en irrellevants. Quant em varem venir a buscar a mi ja no quedaba ningú.
Una coalicio
d'estats petits envoltan als estats grans potser un altra manera de fer les coses.
Antoni Ros
Qui tingui por d'aquesta gent que deixi els seus càrrecs públics i s’en vagi a casa o s'exiliï, en aquesta lluita no volem covards.
Susi Pi
Totalment d'acord. Un apunt de llengua: "per si fos poc" és un calc del castellà. En català es diu, "per si no n'hi hagués prou"o "per acabar-ho d'adobar" #catalàgenuí
catalanet
Per "En el meu nom i d'altres " Si aquest es un pamflet convergent, que viu de les subvencions i manipula la informació, per que et molestes a llegir lo i a enviar hi comentaris ?
@ catalanet
Doncs perque el pago, i no m'agrada qu'els meus impostos s'utilitzin per fer política partidista. Cap problema?

envia el comentari