Cremar-se cremant fotos del rei

"N'hi ha prou amb cremar unes quantes fotografies perquè l'Audiència Nacional tingui excusa per enviar els Mossos a detenir persones i, conseqüentment, alguns portaveus cupaires puguin acusar la Generalitat de col·laboració amb la monarquia i la legislació ultrarepressiva que la protegeix"

L'autoritarisme que s'aplica en la protecció dels membres de la família reial espanyola és proporcional a l'origen predemocràtic de la institució. Fins a dos anys de presó per cremar una simple foto és un abús tan exagerat que, en aquest context polític, s'està convertint en una arma de propaganda molt efectiva contra el propi règim que reprimeix. De fet, el blindatge de la monarquia ha portat aquesta institució fins a ridículs tan sonats com el segrest de la revista El Jueves, amb una portada que, gràcies a això, ara es cotitza entre els 50 i els 200 euros, depenent de l'estat de conservació.

 

La casa reial espanyola té una llarguíssima tradició d'excessos en aquest camp. Fa deu anys ja es va produir una onada de repressió per crema de fotocòpies amb el retrat de Joan Carles I que també va arribar a l'Audiència Nacional de Madrid sense més efecte que la constatació, un cop més, que la institució monàrquica imposa un límit evident a la ja ben pobre qualitat democràtica de l'estat espanyol.

 

Dit això, el fet és que aquesta desproporció s'està començant a girar contra el Govern català per voluntat d'una part molt qualificada de la CUP. N'hi ha prou amb cremar unes quantes fotografies perquè l'Audiència Nacional tingui excusa per enviar els Mossos a detenir persones i, conseqüentment, alguns portaveus cupaires puguin acusar la Generalitat de col·laboració amb la monarquia i la legislació ultrarepressiva que la protegeix. No es tracta de lluitar per la independència sinó, més modestament, de torpedinar la negociació dels pressupostos. La diputada Anna Gabriel demanant la dimissió del conseller Jané és un símptoma més d'aquesta estratègia.

 

Tot plegat, un serial que ve de finals de l'any passat amb assemblees dramàtiques i pactes d'última hora que deixen de valdre al cap d'unes setmanes. 2016 ha estat l'any de la CUP i 2017 corre el perill de començar exactament de la mateixa manera.
Comentaris
1410
Però el problema no és aquest avui. Avui el problema és el de la veritat i el de la mentida relacionat amb la confiança. Una cosa és que s'actuï com a policia judicial i l'altra fer informes de manifestants cremant fotografies, que després serveixen perquè un jutge faci que els mossos executin la detenció. Cal que hi pensem en això? Cal creure en la llibertat d'expressió o només en les lleis restrictives espanyoles? Arriba un punt que la llei espanyola és una gàbia. Qui diu la veritat?
Cremats
Aquí els unics que estem cremats som el populatxo que ens em d'enveinar la victoria del 27s amb topinada inclosa mes la dui que varen prometre i ara els mateixos partits ens tornen a vendre un altre 9n. Si no ho varen fer llevors quan podien per què ho han de fer ara?
Kimet
Tot plegat fot fastic, pero tot i aixi seguim endevant. Els que ens hi juguem les garrofes d'uns i d'altres nomes tenim una sortida. Mirar endevant i lluitar per l'objectiu final: independencia.
Marc
l'AN no ha enviat als mossos a investigar res. El conceller d'interior potser si, el mossos van actuar d'ofici
Arcadi
A USA et foten a la presó en el millor dels casos per cremar una bandera. O sigui que no és cap abús
Ocellet del Conflent
Cup, colla de desgraciats sense sentit d'estat
Maria.
Cert Sr. Cot, la raó de la CUP per cremar fotos del rei no és el rei. perquè el Felipe VI n'és rei des del 19 de juny de 2014 i per què ara? o sigui la raó o raons són altres.
CNCUP
Ja ho saben be els serveis secrets espanyols, el partit amb mes imbecils es sempre el mes facil d infiltar. Avui mateix al Baste nomes se li ocurreix entrevistar al Garrobo, segurament pq el general Galindo no estava disponible.
Que fan els cupaires
del territori per que els d'Endavant no manipulin la direcció de les negociacions?Noies, us utilitzaràn i després us llançaran a la paperera de l'historia. No tingueu por a no ser guais. Primer es el pais, la seva gent i el vostre futur. Aquests volen fer la revolució per un pais que no hi està interesat i que no es van atrevir a fer al dels seus progenitors.
nimai
Les feia intel.ligents a les Cup. Han picat L'ham de l'excés ,
Ricard
El gerundi de dependre és depenent..
lo cartanyà
No es així Sr. Cot, sembla que s'hagi possat d'acord amb Cuní i altres nostrats unionistes. La CUP protesta perque els mossos, sota les ordres del conseller Jané, van actuar d'ofici identificant els que creman fotocopies del monarca i passant l'informació a Madrid. Dona l'impresió que tots s'han posat d'acord per acabar el procés acceptant quatre engrunes de pa florit ara que ha començat "la operación diálogo". Això no s'acabarà fins que votem, "REFERENDUM O REFERENDUM".
Espectador
La societat civil catalana ha de prendre el lideratge del procés , i cohesionar-ho per que actualment això va cap el desastre segur .Si la societat civil viva, no agafa les regnes i es visualitza clarament, crec que es tindrien que convocar noves eleccions i no dependre de la CUP.Dependre de la CUP es un suicidi.
Maria
Una part de la CUP no aporta res. Esperem que no cremin el procés i Catalunya com han fet amb les fotos.
altre espectador
Comparteixo qu'els polítics son més un entrebanc que un motor en el procés. Aixó s'hauria solucionat fent la llista sense polítics, però els que sempre han viscut de la política no podrian seguir visquent a cos de rei i no ho van acceptar. Conclusió: portem 5 anys desgastant els independentistes i sense avançar un pas en ferm.
no
T'equicoques Arcadi, a EEUU no et foten a la presó per cremar la bandera. Senzillament no és delicte. I d'altra banda l'unionisme és hàbil en l'ús d'internet per a crear confusió. Això es veu aquí en el munt de comentaris de suposats indepes que busquen crear dubtes i por. Manipulació goebbelsiana.
DUI
Arcadi, a USA es pot cremar sense cap problema la bandera dels Estats Units. No està tipificat com a delicte i, és més, es considera part del dret d'expressió. Informa't abans de dir ximpleries.
Narcís ( qui verament desitgés la llibertat de nostre poble donaria suport, recolzaria d'allò més, coalició feta a dretcient per a aconseguir-la que no pas ‘ mortificar-la ‘!)
Ras i curt: s'hi va fer JxSí transversal fora mida en sa formació/ conformació tot cercant la força, cercant la majoria absoluta, en pro de nostra llibertat així independència i .. la CUP en l'endemig desestabilitzant! Qui tingui orelles que hi senti! PD: àdhuc molts teniem por que país veí botxí provoqués un ' accident ' a nostre MHP .. però no fou necessari ( la CUP ho evità, la CUP els estalvià, la CUP el fumé fora .. aprofitant-se de la urgent necessitat d'alliberament de nostre poble!)!
Gombau
Mentre la independència continuï depenent de la CUP, no hi haurà independència. Perquè el seu fi principal no és la independència: és destruir el "poder" polític de la "burgesia catalana". Les seves accions, descoordinades de la resta de l'independentisme, responen a la seva estratègia: instrumentalitzar el moviment independentista com a ariet per anihilar el poder de la "burgesia catalana", el seu veritable objectiu. La seva presència al Parlament respon també a això.
Gombau
I, per descomptat, la CUP no aprovarà mai dels mais els pressupostos de "la burgesia". La seva tàctica respon a la seva estratègia. No ens en fem cap il·lusió.
Gombau
No caiguem en les maniobres propagandístiques de la CUP, que responen a la seva estratègia revolucionària particular. Mantiguem-nos fidels al Govern, al Parlament i a les institucions catalanes.
Josep
Els que volen sustituir als politics per fer ells politica.No es politica? Populisma no grcies. P.D. jo numes soc un votan
Narcís ( res més a dir .. tot n'és dit, provat i comprovat!)
Si tu trobes bé el ' paperot ', ço és, una de freda i una de calenta que fum la CUP .. sense comentaris! PD: delates bé ser antiindependentista ( sense més contemplacions!)! Nota: cuida't i sempre Catalunya primer ( si no ho fem nosaltres, qui? tos veïns robadors i sense honor de cap mena?)!
Susi Pi
Si la imatge que donem de l'independentisme és la de mitja dotzena de trinxetraires estripant fotos en seu parlamentària, després no ens queixem si la comunitat internacional ens gira l'esquena. Ara bé, dit això, a JxSí li'n calen un parell per neutralitzar els sectors dels Mossos que treballen per a l'enemic opressor. Mentre seguim amb aquest procés happyflowers i cumbaià-xiruca, en lloc de la independència el màxim que podrem fer és un foc de camp.
Carles
Nar ´cís, a qui acuses de ser antiindependentista?
terrassenc
Un comentari per fer saber a qui li interessi que el mon.cat censura els comentaris. Avui mateix, dues observacions sobre la neutralitat del seu director a rel del seu article han estat silenciades. Aquest és el tercer missatge per confirmar definitivament o no la censura.
A.Duran
Els Mossos i la Guardia Urbana de Barcelona están plens de franquistes.
Narcís
Carles: m'he equivocat! Aquest comentari anava a un comentarista de la columna d'en De Dalmases que signa ' què '!
Carles
D'acord Narcís, ja ho he vist. Però vigila com escrius perquè francament entenc el disgust d'aquest "què". Quin paperot que fas amb els teus comentaris, nano. Potser que vigilis què dius i com ho dius.
esc
Escolta terrassenc, estàs paranoic. No crec que ningú censuri, tinc la sensació que més aviat el becari que s'ocupa de moderar-los de vegades es despista, perquè a mi en ocasions tampoc me n'han publicat i no eren gens crítics. Si més aviat passa el contrari, que no n'hi ha de censura: el 1948, l'Iván, el federonollosa, el troll multi-pseudònim, els que s'han fet passar per cupaires i eren unionistes simulant...
Ara i aqui
El que fa la CUP, no es bo ni cal, pero el que hs fet el conseller i alguns mossos es vergonyos, per que no varen actuar de ofici contre els feixistes que cremaven estalafes el 12 de octubre? Nomes per aixo el conseller ja hauria de haver dimitit.
Narcís ( fa temps deia en Dalmases no estar d'acord amb em sembla haver fumut fora en MHP Mas .. però omplir de floretes n’Anna Gabriel!)
Carles: no et deixis embolicar .. aquest tipus fa temps que em ve al darrere, ço és, apareix un o un parell de dies i desapareix un any o un parell d'anys i només faltant i ofenent sense solta ni volta ( jo li pregunto en què no hi està d'acord àdhuc m'ho raoni i .. no hi ha manera!)! PD: pel que fa al text .. Dalmases sembla dir que la ' conjunció de diferents modus de recerca vers la independència n'és bo/ positiu ' i un servidor diu no pas aquesta manera de fer de la CUP !

envia el comentari