El Majestic no tornarà

"Carles Puigdemont ha enterrat públicament -per si encara calgués- el peix al cove i les seves propietàries, la Puta i la Ramoneta. No hi ha marxa enrere, no hi ha camí del mig, no hi ha especulació"

"Un Majestic 2.0 és inacceptable" ha dit un president convergent davant d'un teatre Romea ple a vessar. Així de clar. Carles Puigdemont ha enterrat públicament -per si encara calgués- el peix al cove i les seves propietàries, la Puta i la Ramoneta. No hi ha marxa enrere, no hi ha camí del mig, no hi ha especulació... Puigdemont ha estat clar com mai no ho havia estat un president de la Generalitat, en el sentit que el referèndum es pot guanyar o perdre i, fins i tot, la reacció de l'estat -abans i després- pot ser temible, però també és cert que la sobirania és irrenunciable. Per això el Majestic ha passat de definir un èxit conjuntural a un fracàs estructural, en termes històrics.

 

En qualsevol cas, està molt clar que els diners no seran el que decideixi el futur institucional de Catalunya, entre d'altres raons perquè fa molt de temps que ja no n'hi ha. Però, tot i així, els que gestionen l'estat continuen ancorats en els paràmetres antics, els que definien un catalanisme polític especulatiu i controlable. Des de Madrid es veu la Catalunya de sempre, per més que a Barcelona faci molt de temps que ningú no la trobi a faltar.

 

Puigdemont diu que "la solució és política o no ho és", per a qui ho vulgui entendre. I, mentrestant, la vicepresidenta del govern espanyol, despreocupadament, se'n va de rebaixes. La història d'Espanya l'han escrit els irresponsables.
Comentaris
Narcís ( quan un ' delinqüent ' deixa voluntàriament sa víctima mentre pugui xuclar-la/ beneficiar-se'n sense passar-li res?
Aquella frase que digué l'oncle a Peter Parker ( Spiderman ) o ' quant més poder, més responsabilitat ' és el que hi manca i sempre hi mancà a espanya: tenen el legislatiu, l'executiu i el judicial així com el de la força animal o armada per poder fatxendejar, poder gallejar i àdhuc fer el macarró, tot plegat, amagar sa misèria moral/ ètica o brutícia amb presència de paràsits que no pas ' defensors de la veritat, el bé i el dret, dret natural '! Conclusió: n'és el mal!
Albert P.
Amb tota la simpatia que em genera el president puigdemont cada dia tinc més clar que uns dels grans errors que ha tingut aquest procés és eliminar la figura d'Artur Mas. Crec que hem perdut lideratge i carisma presidencial, tant a nivell nacional com internacional. Realment crec que el triomf del que tant se'n alegra la CUP és una de les grans derrotes que ha tingut el procés sobiranista en aquests darrers anys.
pep - manresa
Albert P., mira que n'hi ha de coses de la CUP que no m'agraden gens ni mica però si alguna cosa els hi hem d'agrair és que forcéssin el pas al costat de l'ex-president, massa que surt encara a cagar-la, com sempre.
gesta comitum
La ultima frase és per enmarcar, quina ran veritat.Per això hem de fugir com més aviat millor.
terrassenc
M'agradaria creure que en Puigdemont no serà més convergent que independentista, però fins ara no ho ha estat. En Mas va prometre un referèndum segons la legalitat espanyola o catalana i al final va fer una costellada. En Puigdemont només ha fet que repetir la mateixa promesa. Mentre dongui credibilitat a l'estat espanyol és que no respecta el vot del 27S que en cap cas era per pactar res amb qui sabem que no complirà el que prometi.
Pels que encara tenen dubtes:
La independència és l'únic escenari capaç de posar a les mans del poble de Catalunya el dret a decidir-ho tot per ell mateix i de rescabalar alhora els seus recursos per dur a terme les seves decisions; és a dir, l'únic escenari que posa a mans del poble català les regnes del propi destí com a nació. Cap alternativa -ni l'uniformisme, ni l'autonomisme, ni el federalisme- supera això! Mai cap pais que ha assolit la seva independència hi ha renunciat després!
Aclarim-ho d'una vegada:
En el context actual del reaccionari i antidemocràtic estat monàrquic espanyol, fer la independència és d'esquerres, objectivament, per sobre de les subjectivitats de que sigui. No fer-la, mantenir la continuitat del règim antidemocràtic, es de dretes, s'oposi qui s'oposi (encara que qui s'oposa es faci dir "d'esquerres").
com per exemple...
La Colau en Domench i en Rabell volen ser d'esquerres però actuen com el PP-PSOE-C's: De dretes i fatxes.
Ramon
El sol fet de veure la referència al "Majestic" en el títol, ja m'ha dut a no llegir l'article. For instance, tindrem mai cap estudi quantitatiu i qualitatiu de despeses dels diputats sucursalistes per les seves estades a Madrid (El Madridès)?
Ramon
No m'he llegit l'article però sí el post que pretén que la llibertat de la nostra pàtria és quelcom "d'esquerres", i l'unionisme, "de dretes". I espera, espera, que, damunt, el molt sabatot va i titlla la seva ximpleria com "aclariment"!!!!
De rebaixes
I aparcan al carril BUS. Denigrant!
Gent del llam
Al aclarim-ho d'una vegada. No es pot ser pedant ni sofista. Abans d'aclarir una cosa als altres te l'has d'aclarir a tu mateix. Com pots dir que els independentistes son tots d'esquerres i els unionistes de dretes? El Psc i Iniciativa son de dretes? Junts pel si no son independentistes. Em poso al teu nivell i et vaticino que la independencia no es fará sense les dretes i esquerres independentistes amb un objectiu comú. L Independencia de Catalunya.

envia el comentari