Urnes i diàleg

"Reclamo un país on les urnes siguin un procediment habitual per resoldre grans discrepàncies"

Sembla ser que la propera Cimera pel Referèndum ha aixecat molta polseguera a l'entorn de l'oposició a Catalunya, però també al si del Govern espanyol, que ja l'utilitzen com a justificació del seu relat tan estúpid com fictici. El missatge que pretenen difondre és «veieu com el govern català no vol dialogar?». La interpretació fàcil seria que ens prenen per imbècils. Però si pensem més enllà d'això, s'enten que tot el que diuen i fan és per acontentar el seu propi electorat espanyolista i cegament dependentista. El que anomenen diàleg no és res més que repressió encoberta. Ens volen fer creure que ara faran tot allò que és d'obligat compliment -i que no compleixen quasi mai-, tot presentant-nos-ho com a favors circumstancials. De debò hi ha gent apte a deixar-se humiliar d'aquest manera?

 

Això, però, no és el que realment em preocupa personalment. Em preocupa molt més l'actitud dels cercles dels Comuns, que sembla ser s'han instal·lat còmodament en aquella tèbia piscina de la demagògia i de la puta i la ramoneta. Si fa pocs mesos eren els grans defensors del «referèndum sobre no se sap ben bé què», ara resulta que des de la moció de confiança ja no en parlen. És més: el president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, no sembla gens entusiasta de cara a la celebració d'aquesta cimera. Potser perquè el seu «referèndum» era en realitat una pastanaga tan podrida com l'operació diàleg o la reforma constitucional?

 

No conec cap independentista amb dos dits de front que cregui que la independència serà un camí de roses. Ja ho sabíem. No és cap novetat. Ens atacaran per terra, mar i aire. I si poden, per altres mitjans. Tenim un Estat espanyol bel·ligerant que maniobra sense escrúpols en contra dels interessos dels ciutadans de Catalunya, siguin independentistes o no. Però nosaltres disposem de l'arma més poderosa de totes: les urnes. Aquesta és la clau de la nostra llibertat col·lectiva. Sempre s'ha dit des de Junts pel Sí que aquest procés ha començat a les urnes i acabarà a les urnes. Jo vull anar encara més enllà. Reclamo un país on les urnes siguin un procediment habitual per resoldre grans discrepàncies en temes que afecten les nostres vides i el nostre benestar social.

 

No oblidem perquè fem tot això. Això va de dignitat, de democràcia i de voler ser un país amb veu pròpia en un món cada cop més globalitzat. Qui renuncia al fet de poder disposar dels nostres propis recursos i de governar-nos de manera responsable està fent un flac favor al benestar, a la justícia social i a la prosperitat del país. El diàleg de debò, per tant, el farem entre nosaltres, amb la possibilitat de que cadascú pugui defensar cívicament els seus arguments en favor o en contra de la independència. I ho votarem. Així es fan les coses en un país lliure i cívic. Qui no vulgui participar a tal debat ni votar haurà d'acceptar el resultat dels qui realment estan a favor del diàleg.

 
Comentaris
terrassenc
Clar que sí! En la República Catalana s'haurien de fer referèndums de manera estable, periòdica, com fan altres països. Quan la gent veu i entén que el seu vot serveix, comença la democràcia social. Cal deixar enrere l'anestèsia de la submissió.
Més aviat...
diria que la estratègia de Madrid de fer veure que es busca el diàleg és de cara a la galeria internacional. Allà no se n'enteren gaire del que realment passa a Cat i del que portem arrossegant i arrossegarem si ens quedem a Caspaña.
Narcís ( defendre la llibertat de Catalunya, que n’és el ‘ rovell’, mitjançant nostre Parlament davant botxí o espanya, hauria de ser prou .. els referéndums són per a països lliures, són per la gestió dels quefers públics!)
CSQP o ICV+Esquerra Unida i Alternativa+Podemos+ Equo són els típics-tòpics baliga-balaga que ' juguen ' a esquerres .. quan ni tan sols són capaços de defendre una ' nació ', sa nació, nostra nació, davant l'anihilació i l'espoli! PD: com poden anar d'amor .. quan a ca pròpia/ Catalunya neguen l'amor català i son consegüent desenvolupament col·lectiu?
Joan
Totalmente de acuerdo con este articulo. Solo le pido a la CUP que apruebe los presupuestos aunque no sean los mas idoneos para Catalunya. Lo importante en este momento es estar unidos todos los independentistas para llegar a la celebracion del referendum. Espero y deseo que una vez aprobados, no hayan mas excusas para tirar adelante el proceso. Necesitamos justicia, independencia y libertad. No se conseguira si no somos un pais libre.

envia el comentari