Catalunya ha de recuperar Foment

"La patronal que lidera Joaquim Gay de Montellà s'ha situat en un extrem de l'opinió pública catalana, acompanyats només pel vint per cent de ciutadans que rebutgen el dret a decidir d'aquest país"

En els últims anys, Foment del Treball ha emprès un camí molt incert. La patronal que lidera Joaquim Gay de Montellà s'ha situat en un extrem de l'opinió pública catalana, acompanyats només pel vint per cent de ciutadans que rebutgen el dret a decidir d'aquest país. És una opció molt descentrada, que exclou la immensa majoria de la societat i, per si fos poc, se situa al costat dels que neguen el diàleg i dels que -com el govern de Madrid- condicionen l'alleugeriment de l'ofec econòmic de l'administració catalana a l'obediència institucional i la submissió política.

 

En aquest sentit, Foment s'ha quedat en una soledat que és incompatible amb la seva funció d'agent social. Els sindicats i les patronals han de tenir, com a mínim, una legitimitat reconeguda pel comú de la societat, raó per la qual se'ls atribueix la negociació col·lectiva i se'ls destinen recursos públics que garanteixin el seu correcte funcionament. Ja fa anys que CC.OO. i la UGT s'han posat al costat del dret a decidit, al marge de l'opció concreta de cadascun dels seus afiliats, de la mateixa manera que ho han fet moltes entitats empresarials, com la totalitat de les cambres de comerç de Catalunya i algunes patronals sectorials o territorials.

 

Per tot plegat, és una temeritat que Foment intenti expulsar la Cecot amb excuses que intenten dissimular l'evident bunquerització política dels de Gay de Montellà. I, per contra, una molt bona notícia que el president de la Cecot, Antoni Abad, planti cara a aquesta arbitrarietat amb una candidatura a la presidència de Foment. La gran patronal catalana ha de recuperar la centralitat política i el reconeixement social, a més d'afrontar una modernització urgent que abandoni la verticalitat tradicional per passar a treballar en xarxa pels sectors i el territori. Tant de bo el rellotge torni a córrer per a la patronal i els empresaris catalans acabin disposant d'una patronal eficient, actualitzada i orientada als serveis a les empreses.
Comentaris
Vigia
Ja fa molt temps que la patronal Foment és una institució rància i reaccionària que vetlla per l'interès particular d'uns quants "empresaris" ultraconservadors i espanyolistes que d'emprenedors en tenen més aviat poc.
Narcís ( a hores d'ara no sap que espanya n'és sinònim de ' catalanofòbia ' per molt que renegui de ser català, per molt que renegui de sos pares, per molt que renegui de si mateix .. no estimi res ni ningú català!)
Com aquest tipus pot permetre d'aquest estat no ja pas obediència i submissió sinó " se'ns trepitgi i aixafi fora mida " així el més semblant sinó pitjor a allò que fum una banda terrorista? PD: que sàpiga aquest bon home que no cal ser independentista perquè espanya no ens empassi, n'és prou ser català àdhuc espanyol vivint-hi a ca nostra ( així no pensi vendre-hi més o .. tant se li'n fum?)! Nota: aquest estat per a nostra nació Catalunya/ PPCC n'és pura 'arenes movedisses' .. misèria i cia.!
terrassenc
Els amics del pont aeri que corren a cobrar de Madrid, se'ls hi acabarà la moma amb la República Catalana. Ja cal que facin mèrits que de memòria en tenim tots, o és que no volen recordar el 'Bon vent i banca nova!' de fa tot just uns mesos? Anar en contra de la República també té els seus costos.
anti-burgès
La gran patronal catalana...sempre han estat els grans traïdors a la causa catalana.
Alcampell
Aquests són els que paguen el Duran i LLeida.
El de la suite del Palace
Ei, que jo també vull xuclar del bote.
balt
al fomento son els franquistas que s'ha apoderat de la inctitució
Àlex Gómez
Com saps que només el 20% dels catalans rebutjen el dret a decidir, que els has contat, quan et refereixes a país et refereixes a Catalunya?
joanr
Avui he sentit el "quefe" de CCOO dient que només donen suport a un referendum pactat amb l'estat. Tant com dir que no vol referendum. Estan en la colla unionista, sindicat espanyol mamó de la mamella.

envia el comentari