L'operació Catalunya continua a zero

"El culte a la Constitució es manté a Espanya, intacte, mentre a Catalunya la percepció majoritària és que forma part d'un passat èticament indefensable"

Aquest 6-D ha deixat clar que a Catalunya el suport al règim del 78 és políticament residual. Més d'un terç dels ajuntaments han obert les portes, encara que sigui simbòlicament, i els actes institucionals -que són la normalitat a la major part de l'estat- han quedat limitats a l'esfera ideològica dels partits unionistes, que només han aconseguit forçar un únic acte institucional a Rubí, tot aprofitant una complexíssima conjuntura política local. El culte a la Constitució es manté a Espanya, intacte, mentre a Catalunya la percepció majoritària és que forma part d'un passat èticament indefensable.

 

Però el més significatiu és que aquestes dues realitats polítiques es consideren il·legítimes mútuament. Des de l'Espanya oficial, l'independentisme no és més que una variant delictiva que qüestiona tots i cadascun dels pilars essencials del règim polític vigent i, a més, els seus entorns econòmics i financers. Des de Catalunya, per contra, el sistema institucional de Madrid es percep com una herència atorgada per un pacte que va encobrir no només els crims de la dictadura, sinó també uns fluxos de poder que van travessar, impunement, l'evolució del franquisme cap a una democràcia molt tutelada.

 

En qualsevol cas, aquest procés simbòlic dins del procés general és un símptoma més de la irreversibilitat de l'evolució política i institucional de Catalunya. De moment, l'operació Catalunya continua a zero.
Comentaris
Narcís ( país veí necessita de son odi gratuït a Catalunya per espolià'ns-e sense sentir remordiments àdhuc sentir-s'hi herois!)
Ras i curt: una de les característiques de la/ sa constitució fou el " consens " ( diuen ) i aquest el varen anihilar amb la LOFCA .. amb la LOAPA .. amb . . . . . i n'és normal d'allò més sent com va ser o soroll de sables, feta per qui la feren o règim colpista, acceptada com acceptació de mal menor! PD: ' país veí mai per mai ha actuat com espanyol que sí com homologació, exclusivisme i monopolitzador de l'estat ' .. la resta cau pel seu propi pes!
joan
D'acord Cot l'operació Catalunya es a Zero , però nosaltres tampoc estem per tirar coets , ja que l'operació Independencia també tenim el marcador a Zero . Ja va essent hora que els nostres diputats deixin la migdiada i vgin per feina
Jordi
Pels que pensen que el moviment independentista no avança, si us plau mireu enrere i analitzeu els fets des del 2010. Al 2012, teniem un President de la Generalitat que no era capaç de dir la paraula Independència en públic. El 2014, vam celebrar el primer gran acte col.lectiu i pacífic de desobediència a l'Estat Espanyol. Al 2015, es va constituir el primer Parlament de Catalunya netament independentista. I al 2017, votarem a un referèndum vinculant sobre el futur de Catalunya.
loop
Adéu Escanya!!
Ferreret
Sr. Salvador: dispensi que posi en aquest apartat la meva observació, però parlant de operacions a Catalunya, o més concretament en d'altres notícies d'operacions policials, aquest diari no ha dit ni piu de l'actuació contra els tallers il.legals que subministraven marques falses de roba i altres objectes. Es negligència o ignorància volguda ?
Pepo
Algú parla de xoc de trens encara? Ara sí que és ben evident, que tots dos trens avancen però en diferents vies, molt distants l´una de l´altra, per tant és del tot impossible que es trobin, sigui per xocar o per aturar-se i pactar. No, no hi ha forma humana o política que aquests trens es trobin, doncs circulen en direccions contràries i molt distants entre ells. Visca la República Catalana.

envia el comentari