Madrid imposa el guanyar o perdre

"Ni el Govern ni el Parlament no tenen marge ni intenció de negociar res que no sigui l'aplicació efectiva del dret a decidir"

Tot sembla indicar que aquesta vegada hi haurà pressupostos i que la majoria independentista, efectivament, tirarà endavant la consulta anunciada per a d'aquí a uns mesos. És cert que els ministres de Madrid estan trucant als consellers oferint una mica de diners per apaivagar les urgències, però també és veritat que PP i PSOE només es plantegen una revisió -mínima- dels fluxos financers. Res més.

 

Així les coses, no hi ha a la vista cap element susceptible d'evitar la col·lisió institucional. El règim del 78 manté, intactes, l'estructura i els objectius i, per damunt de tot, la jerarquització institucional que deriva d'aquell café para todos que es va dissenyar des d'Andalusia. Catalunya pot rebre més diners, però a condició d'obeir. I, de l'altre cantó, ni el Govern ni el Parlament no tenen marge ni intenció de negociar res que no sigui l'aplicació efectiva del dret a decidir.

 

Anem a un 2017 decisiu en la història d'aquest país. La partida política ha entrat en fase final i, de moment, l'estat la planteja, únicament, en termes de guanyar o perdre. Amb una dada important que és a l'arrel de l'anomenada operació diàleg: L'independentisme ha recuperat la unitat d'acció.
Comentaris
Georgiana
Però sino rebem els diners que ens deuen! No volem rebre més diners. El que volem és no tindra d'enviar-los. Ara anem per la indepedndència.
0
Narcís ( la violència que fum aquest estat a Catalunya, a qualsevulla cosa catalana, supera allò inimaginable, supera àdhuc al mateix dimoni!)
Ras i curt: espanya n'és el mal i munt de països que s'independitzaren d'ella així ho constata/ confirma! PD: anem's-en jaaaaa .. no pot ser possible a hores d'ara encara hi hagi gent a ca nostra que no se n'adoni ( com no sigui per interessos particulars i/ o espuris àdhuc mateixa por!)!
18
Marta
És una gran notícia, si ens mantenim units guanyem i jo confio plenament en els 72 diputats sobiranistes.
0
joan
Jo també confio en els 72 diputats , però ara com ara no els veig amb prou determinació per el gran repte que tenim que afrontar el 2017 . Collons potser que us posseu les piles i us tregueu la son de les orelles , i deixeu el confort de la migdiada , que se us gira feina !!!
0
Narcís,
Fins que no escriguis un comentari mínimament inteligible (notetes, pd,... sobran), millor no ens fagis perdre el temps. Altrament pensare que ets un alter ego de FENOLLOSA, qu'en té molts...
0
totalment d'acord amb en Joan
Fins ara, una part només ha fet de processistes, en cinc anys ni un pas endevant.
0

envia el comentari