Madrid imposa el guanyar o perdre

"Ni el Govern ni el Parlament no tenen marge ni intenció de negociar res que no sigui l'aplicació efectiva del dret a decidir"

Tot sembla indicar que aquesta vegada hi haurà pressupostos i que la majoria independentista, efectivament, tirarà endavant la consulta anunciada per a d'aquí a uns mesos. És cert que els ministres de Madrid estan trucant als consellers oferint una mica de diners per apaivagar les urgències, però també és veritat que PP i PSOE només es plantegen una revisió -mínima- dels fluxos financers. Res més.

 

Així les coses, no hi ha a la vista cap element susceptible d'evitar la col·lisió institucional. El règim del 78 manté, intactes, l'estructura i els objectius i, per damunt de tot, la jerarquització institucional que deriva d'aquell café para todos que es va dissenyar des d'Andalusia. Catalunya pot rebre més diners, però a condició d'obeir. I, de l'altre cantó, ni el Govern ni el Parlament no tenen marge ni intenció de negociar res que no sigui l'aplicació efectiva del dret a decidir.

 

Anem a un 2017 decisiu en la història d'aquest país. La partida política ha entrat en fase final i, de moment, l'estat la planteja, únicament, en termes de guanyar o perdre. Amb una dada important que és a l'arrel de l'anomenada operació diàleg: L'independentisme ha recuperat la unitat d'acció.
Comentaris
Georgiana
Però sino rebem els diners que ens deuen! No volem rebre més diners. El que volem és no tindra d'enviar-los. Ara anem per la indepedndència.
Narcís ( la violència que fum aquest estat a Catalunya, a qualsevulla cosa catalana, supera allò inimaginable, supera àdhuc al mateix dimoni!)
Ras i curt: espanya n'és el mal i munt de països que s'independitzaren d'ella així ho constata/ confirma! PD: anem's-en jaaaaa .. no pot ser possible a hores d'ara encara hi hagi gent a ca nostra que no se n'adoni ( com no sigui per interessos particulars i/ o espuris àdhuc mateixa por!)!
Marta
És una gran notícia, si ens mantenim units guanyem i jo confio plenament en els 72 diputats sobiranistes.
joan
Jo també confio en els 72 diputats , però ara com ara no els veig amb prou determinació per el gran repte que tenim que afrontar el 2017 . Collons potser que us posseu les piles i us tregueu la son de les orelles , i deixeu el confort de la migdiada , que se us gira feina !!!
Narcís,
Fins que no escriguis un comentari mínimament inteligible (notetes, pd,... sobran), millor no ens fagis perdre el temps. Altrament pensare que ets un alter ego de FENOLLOSA, qu'en té molts...
totalment d'acord amb en Joan
Fins ara, una part només ha fet de processistes, en cinc anys ni un pas endevant.

envia el comentari