Diners contra sobirania

"El govern de Madrid ha decidit que una part del superàvit que aporta la societat catalana a l'estat serveixi, a partir d'ara, per contenir el procés polític d'independència"

La nova estratègia del PP sobre el dossier català és la mateixa que la vella, però amb una mica més de diners al damunt de la taula. Soraya Sáenz de Santamaría intenta atraure el govern català a totes les instàncies col·lectives, les que caracteritzen el café para todos des de principis dels anys vuitanta. Per aconseguir-ho, la vicepresidenta ofereix un model de finançament més beneficiós per a Catalunya i un sostre de despesa més alt per a la totalitat de les administracions autonòmiques. Diners contra sobirania.

 

Dit d'una altra manera, el govern de Madrid ha decidit que  una part del superàvit que aporta la societat catalana a l'estat serveixi, a partir d'ara, per contenir el procés polític d'independència. Per això consideren una gran notícia que el vicepresident Junqueras assisteixi al Consell de Política Fiscal i Financera, la instància autonòmica en què l'estat acaba decidint com reparteix una part dels recursos que administra entre la totalitat de les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla incloses.

 

De fet, la interpretació que circula últimament pel Madrid polític i financer és que Oriol Junqueras és el personatge dialogant del govern català, en contraposició a Carles Puigdemont, percebut com un independentista intransigent. Aquesta és l'esquerda que intentaran explotar, concedint un cert marge financer al vicepresident, en detriment del perfil polític del president. Una maniobra òbvia, però prou temptadora com per posar a prova la cohesió del govern que haurà de convocar ni més ni menys que un referèndum sobre la independència en no gaires mesos.

 

 
Comentaris
Narcís ( els espanyols haurien de besar la terra trepitjada per un català .. no debades no són tercermundistes del tot a Catalunya gràcies!)
D'aquest estat Catalunya només pot esperar-hi mal i d'allò més covard, ço és, fent manetes totes las autonomies per malbaratar el que no guanyen que sí robar .. contra nostre! PD: a aquests amagats sota el mot geogràfic físic peninsular només els hi dóna vida fúme'ns .. conseqüència de sa manca de dignitat, d'honor, d'amor propi, d'orgull, d'autoestimació ( així gens ni mica d'estranyar mai per mai complissin una paraula, un tracte, un conveni, un acord, un pacte ), tot plegat, pura maldat!
Esperem que Junqueras no busqui el mateix i que ERC no falli unaltre vegada com va fallar amb Montilla
leyla
Gràcies a discursos com aquest, afegiria jo.
ratpenat
Menys casinos i bordells a La Jonquera i més escoles i hospitals.
terrassenc
Fa segles que fan servir els nostres calers per anar-nos en contra. I això que en Junqueres és el negociant, és un favor que fan als amics del pont aeri, els dirigents convergents, amb qui no han deixat mai de parlar. No enganyen a ningú.
Maria.
Embolica, que fa fort! La independència és un pacte fiscal definitiu. Prous oferiments sino cumpleixen ni amb els vells.
Fat Boy
Si es igual el que ofereixin. Sempre acaben fent-se enrere. Nomes respecten els pactes quan hi ha bombes nuclears garantitzant-los, com a Gibraltar. I ni aixi.
Sort que hi va en Junki a madrit, perque si fos Homs ja savem com acabaria: Votaria si a tot el que afavoreixi PP i C's, i després ho negaria.
Així ens tracta espaÑa
Cornuts i a pagar el beure. MARXEM
Espanya ens roba
Aquesta Espanya és insuportable. Setembre queda massa lluny i cada dia tinc més ganes de perdre de vista aquests estafadors del govern dels espanyols. No podem votar abans??????
Toni2016
No sé quin és l'objectiu d'anar a Madrit a fer-hi res, però no cal passar ànsia perquè en Junqueras posi els peus a la capital del Reino. No es deixarà pas entabanar.
pere
Ens falta força i efectivitat.Som un mal apèndix de la Constitució espanyola,perque no hem estat capassos de plantar-li cara.I ells ho saben
sebastià
Algú pot soportar aquestes bestieses precisament dels saquejadors, lladres, espoliadors, indesitjables, opressors, i sobretot, grandíssims invassors despreciables. Qui es gasta els diners dels catalans sou vosaltres.

envia el comentari