Mur sense lamentacions

"El calendari ja no dóna més de si i deixa molt poc marge per a l'anomenat processisme, que acabarà enterrat al costat de les terceres vies"

Bé, els Pressupostos ja tenen una partida de 5,8 milions explícitament dedicada a posar les urnes. Previsiblement, el Tribunal Constitucional impugnarà aquesta decisió i aleshores haurem arribat al final del camí, a la paret on s'acaba el procés polític que va iniciar-se l'endemà de la sentència que destrossava el malaurat Estatut de la dècada passada. Davant d'aquest mur, no hi caben les lamentacions. Aquesta vegada la societat catalana espera decisions irreversibles de les seves institucions.

 

Les possibilitats són variades i dependran, en gran part, de quina sigui la reacció efectiva de l'estat. Hi ha diverses vies que condueixen al xoc, la major part de les quals en fase d'instrucció als tribunals. Però, a més, ara s'hi ha afegit una consulta que s'haurà de fer efectiva en un periode inferior a un any. El calendari ja no dóna més de si i deixa molt poc marge per a l'anomenat processisme, que acabarà enterrat al costat de les terceres vies. I el govern espanyol no farà cap oferta que no passi per la submissió incondicional.

 

Així les coses, aquests són els últims pressupostos autonòmics i la paradoxa és que hauran de ser votats per una majoria que ja fa temps que s'ha deixat de reconèixer en aquest marc institucional. En definitiva, som al primer minut de l'última fase històrica de la comunitat autònoma de Catalunya.

 

 
Comentaris
Narcís ( la sang que vessaren nostres avantpassats .. ja n'és hora de se'ls-hi tornada, de no haver estat en va!)
Se m'ha posat la pell de gallina amb la frase del punt final .. Déu ( i tots els catalans així com persones justes/ de bon cor ) t'escolti! PD: som-hi ( tant de bo troians/ traïdors camuflats de ' bons samaritans ' .. no es surtin amb la seva!)!
ona
Tant de bo les CUP sàpiguen llegir-ho igual. Llàstima d'aquest temor de que no fóra així -seria fantàstic no haver-ho de dubtar.
toni
no home no, la cup es el darrer recurs del estat per si fallava tot
ni referendum ni gilipollades amb els espanyols
sense que necessitessin la CUP, estariem igual, el principal es passar el temps i ells continuant cobrant per no fer res de res. INDEPENDENCIA JA, i ni referendum ni hosties, ja que els espanyols no els deixen fer. i per cert, si al Sahara no poden votar els marroquins, a Catalunya per que poden votar els espanyols, si som una colònia invadida pels crimnals espanyols?
pere
EL TC no impugna res, aplica la suspensió de la norma impugnada pel Gobierno. Encara no heu après ni aixó? Cal seguir desinformant?

envia el comentari