Rita, innocent per a l'eternitat

"Totes les figures públiques de la dreta espanyola han competit entre si per fer-se un lloc a les televisions alabant la figura de l'antiga alcaldessa de València, considerant-la una dona virtuosa, austera i abnegada que ha estat víctima del martiri d'una suposada persecució política, periodística i judicial"

La mort de Rita Barberá s'ha convertit en un indicador de gran precisió per mesurar el nivell de compromís del PP amb la lluita contra la corrupció. Amb un resultat de zero. Totes les figures públiques de la dreta espanyola han competit entre si per fer-se un lloc a les televisions alabant la figura de l'antiga alcaldessa de València, considerant-la una dona virtuosa, austera i abnegada que ha estat víctima del martiri d'una suposada persecució política, periodística i judicial. Tot plegat, gràcies a un infart políticament providencial que confereix a la presumpció d'innocència de Barberà un caràcter etern.

 

I per si no quedava clar, el propi Mariano Rajoy va fer públic que havia rebut Rita Barberá, discretament, pocs dies abans. El president del govern espanyol ho va explicar exhibint un alt grau d'afectació personal, molt inhabitual en el seu caràcter. En definitiva, Rajoy i els seus han adoptat una actitud agressiva, de reivindicació màxima de la persona que va encapçalar una candidatura municipal absolutament amarada d'investigacions judicials per corrupció.

 

Van apartar Rita Barberá perquè els perjudicava la pròpia perpetuació en el poder, no pas perquè els molestés el contacte amb els processats per corrupció. Amb ella morta, no hi haurà condemna i això és el que els importa. Les comissions i el saqueig seguiran ben vius als jutjats i a fora però, bah, això ja només els importa als comunistes i als separatistes.
Comentaris
Maria.
Un defibrilador costa uns 1000 a dos mil euros. Si l'hotel de Madrid on va morir n'haugues disposat d'un li podrien haver salvat la vida. Quina coincidència, l'equivalent d'un parell de donacions de 1000 euros, quantes vides ens costa la corrupció?
JordiP
Diu que es medicava intensament per a la depre. Vist el seu perillós estat físic, una petita "ayudita" no haurà "afavorit" el luctuós fet? Home, si es publiquen els resultats de l'autòpsia, sobre tot els toxicològics, es veurà clarament la causa del decés, oi?

envia el comentari