El tripartit borbònic s'equivoca

"El cas de l'exjutge Santi Vidal, inhabilitat per escriure les seves idees polítiques en un paper, i de Francesc Homs, a qui s'envia a la banqueta per acomplir un mandat electoral equival, inevitablement, a deixar fora del sistema dos milions llargs de ciutadans de Catalunya"

PP, PSOE i Ciutadans s'han lligat, esquena per esquena, per defensar, com sigui i a costa del que sigui, les velles estructures del règim del 78. Tots tres partits han conformat un magma indistingible, que tant serveix per aplicar les retallades de Brussel·les com per enviar Francesc Homs a judici. Tant se val, tot és poc quan es tracta de què tot continuï igual i manegat pels mateixos.

 

Però és cert, tal i com han dit els presidents Puigdemont i Mas, que aquest dimarts el parlamentarisme espanyol ha escrit una pàgina vergonyosa que algun dia estaran en disposició moral de lamentar. El cas de l'exjutge Santi Vidal, inhabilitat per escriure les seves idees polítiques en un paper, i de Francesc Homs, a qui s'envia a la banqueta per acomplir un mandat electoral equival, inevitablement, a deixar fora del sistema dos milions llargs de ciutadans de Catalunya. De cop, el tripartit borbònic ha deixat fora del sistema una majoria llarga dels diputats del Parlament de Catalunya i, òbviament, als electors a qui representen.

 

"A Espanya ningú no va als jutjats per les seves idees", va haver de mentir Rajoy contra d'un jutge honest i compromès amb la seva societat. Essent conscient, sens dubte, que ja només parla per a una petita minoria de ciutadans d'aquest país. Pensen que encara que hagin perdut els catalans, conservaran Catalunya. I s'equivoquen, com passa sovint en la seva història.

 

 
Comentaris
Bacoretta
Uns llebrers.
el teu
Vaya forma de manipular: a Homs y a Vidad se les quiere juzgar (o se les ha juzgado) por saltarse la legalidad vigente. Los vecinos del edificio donde vivo me eligieron para que no pagásemos el IBI ... a ver lo que tarda el ayuntamiento de Barcelona en denunciarme y mandar a la Urbana ;)
hi ha gent per tot (no persones)
dat's pel sac que els encanta, com aquest "el teu".
Sly
Para "el tuyo": es comprensible que hagas esa comparación con tus vecinos y el IBI, por lo demás del todo incongruente, y -esta sí- manipuladora. Te ocurre lo que a muchos: falta de tradición y cultura parlamentarista. Pero no te preocupes, podrás elegir entre actualizarte en nuestra nueva República, o seguir chapoteando en tu miserable, autoritaria y podrida nación española. Quién sabe? Quizás estés cambiando sin darte cuenta y a fuer de aprender empieces tú también a querer cambiar a tu país.
RHC
Si Salvador, totalment d'acord. Hi ha la "casta" del 78 i també i ha la caspa del 2011. Ni uns ni els altres transformarant L'Estat del que volem dir adeú. Uns per que ja els hi va bé per les seves prebendes, aconseguides PP-PSOE. Els alltres perque volen que vivim en l'autoengany etern Podemos o confluencies. El "comunisme" mai ha sigut un element transformador, a l' historia en remeteixo.
Tripartit?
Els del PSC, que no diuen que són un partit diferent del PSOE? En què quedem, els ultranacionalistes espanyols són tres o quatre?
Gombau
Excel·lent article, amb el qual estic molt d'acord. Solament una puntualització. L'Estat deixa fora del sistema no solament "dos milions llargs de ciutadans de Catalunya", sinó tota la ciutadania de Catalunya. Per la següent raó: la voluntat política del poble català queda representada pel Parlament de Catalunya, i si les decisions del Parlament són declarades fora de la llei i la seva presidenta cridada a judici, allò que l'Estat fa és deixar fora del sistema tot el poble de Catalunya.

envia el comentari