El gripau borbònic

"Suárez li explica a Prego la veritat però, això sí, partint de la confiança total en què la periodista encobrirà els motius i les decisions i que sempre buscarà el relat més favorable per al poder"

L'entrevista que mai no es va emetre amb Adolfo Suárez ha posat la cirereta a l'enorme gripau que es van haver d'empassar, del tot precuinat, els ciutadans d'aquell estat espanyol dels anys setanta, un entramat repressiu i institucional que provenia, directament, de la força de les armes. En aquelles imatges Suárez recorda, explícitament, com van col·locar-li a la gent una monarquia que no volia ningú, saltant-se fins i tot les cancelleries estrangeres i el conjunt de l'opinió pública internacional. El rei, Suárez i els seus van fer el que els va donar la gana perquè mantenien la força i el poder d'intimidació.

 

El discurs de Suárez és del tot desvergonyit. Però encara és més significatiu el gest que fa de tapar-se el micròfon amb la mà per explicar-li a Victoria Prego com i per què es va fer aquella marranada que acabaria imposant el monarca designat per Franco. En aquella entrevista, Suárez li explica a Prego la veritat però, això sí, partint de la confiança total en què la periodista encobrirà els motius i les decisions i que sempre buscarà el relat més favorable per al poder. No és casualitat que Victoria Prego hagi aconseguit el títol informal de cronista oficial de la transició.

 

Aquesta indulgència amb el poder és una constant dels mitjans de comunicació que han estat hegemònics a Madrid des de finals dels anys setanta. Una actitud que explica bona part de les mancances democràtiques de l'estat espanyol i que, encara ara, fa que la legitimitat del règim del 78 es basi en mentides i fabulacions. Les que porta dècades escrivint Victoria Prego, per exemple.
Comentaris
no s'acabaran la feina
a les Caspanyes
Wasch
ben cert,Cot; la tal,Victoria Parracada.
ona
Du setmanes ben inspirat el sr Cot, els broda. M'agafa desig de veure l'etrevista, vaig; vejam si la trobo..
Maria.
Jo vull escullir els meu representants votan. La monarquia no em representa.
ona
Ja l'he trobada i l'he vist (a internet, no tinc tv jo), i el que trobo, més enllà del que és i era obvi, és a Felipe Gonzàlez netejant la seva imatge una mica perjudicada últimament filtrant aquest vídeo. En poder de qui estava el material sinó? Quina finura tots aquests cràpules, noi..
MARXEM JA
Aquesta és una raó per la que Espanya no és una democràcia. En una democràcia la raó de l'existència dels mitjans de comunicació (entre d'altres) és el control del poder. Els mitjans espanyols són una branca més del poder, una eina més. De controlar al poder, res de res. Ho fan veure només. Hi ha més raons per les que Espanya no és una democràcia, però una d'important és el paper dels mitjans de comunicació.
manelfromgracia
Aquest tema fa una olor ben sospitosa. Si bé ens tenen acostumats a la manipulació informativa, donat la tendència de V. Prego, sembla que la gestió d'aquesta notícia va mén enllà de les sospites habituals.
Cirereta
Alerta! No vull semblar paranoic, però ... Imagineu l'estat espanyol acorralat. Imagineu que comencen a veure que això de la independència de Catalunya va seriosament (cosa que no es poden permetre econòmicament si no fan grans reformes). Què fan? Doncs l'últim cartuxt: sacrificar la monarquia per mirar d'engalipar els catalans en la III República i som-hi que no ha estat res. Una altra vegada embolicats.
Manel
Una més de les moltes martingales de la mal anomenada transició política.

envia el comentari