Barcelona ha de ser en comú

"En només un any, l'alcaldessa ha perdut el suport d'ERC i la col·laboració de la CUP, imprescindibles per articular qualsevol majoria d'esquerres. A l'altra banda, CiU i Ciutadans continuen en el front del no, sense esquerdes"

Tot indica que Ada Colau haurà de governar per decret, un cop queda clar que l'única manera viable que li queda per aprovar els pressupostos municipals és emplaçar, primer, els diversos grups de l'oposició, via moció de confiança, per comprovar, tot seguit, que les contradiccions ideològiques els fan incapaços de sumar. Això vol dir que en només un any, l'alcaldessa ha perdut el suport d'ERC i la col·laboració de la CUP, imprescindibles per articular qualsevol majoria d'esquerres. A l'altra banda, CiU i Ciutadans continuen en el front del no, sense esquerdes.

 

Un desastre, sobretot si es té en compte que Barcelona en Comú hauria de tenir com a prioritat establir tota mena d'aliances per compensar que governa amb només 11 dels 41 regidors que s'asseuen al plenari de l'Ajuntament de Barcelona. Però és que, a més, l'únic soci estable de què disposen, el PSC, ha advertit públicament el grup de Colau contra l'aïllament en què han caigut. "Si continuem amb apriorismes ideològics no trobarem acords", els ha avisat Jaume Collboni.

 

De moment, és probable que Ada Colau i els seus se'n surtin. Però, en qualsevol cas, serà una supervivència a curt termini. L'alcaldessa ha d'entendre que una ciutat com Barcelona s'ha de governar amb diàleg i acords, una actitud que és l'antítesi del decret i la imposició. Barcelona ha de ser en comú.
Comentaris
D'una vella casa
1. Colau, Pisarello, Asens i cia eren activistes a sou municipal al DESC dirigits per Borja ICV = "fals populisme" 2. Comparteixen amb Collboni PSC el model "lucratiu" 3. L'establishment mediàtic ho va silenciar 4. Bec, Colau són la "trampa" del sistema espanyol per a Barcelona.
D'una vella casa
5. Domènech, Rabell, Coscubiela i cia -universitat, associacios, sindicats i cia- = fals populisme 6. Comparteixen amb ICV el comunisme capitalista 7. Que l'establishment vol com a controladors de les desigualtas que crea el sistema d'explotació social i econòmic espanyol. 7. Són la "trampa" del sitema per al Principat.
D'una vella casa
8. El sistema espanyol ho complerta amb C's = `"fals populisme" de dretes 9. Que amb el "fals populisme" d'esquerres fan la pinça amb que l'establishment vol controlar a les ciutats i al Principat. 10. Barcelona i el Principat és el laboratori de proves de l'oligarquia espanyola per a mantenir el poder dels cacics arreu del territori una generació més.
fart de la màfia hotelera
Per a molts veïns, el càncer de Barcelona es resumeix en unes poques paraules: GENTRIFICACIÓ
doncs jo
Doncs jo celebro molt que a l'Ajuntament ja no mani CiU. El sr Xavier Trias era l'avi candidat dels hotelers.
i més
Com a mínim ens hem deslliurat de la pista comercial de gel de la Plaça Catalunya, el macrohotel que Trias i els PP volien fer als jardinets de Gràcia i algunes quantes altres desgràcies hoteleres més. Els hotels, que els vagin a fer a Pedralbes, si us plau.
Barsafona
En comptes d'hotels, val més crear espais per als manters i amanir-ho, de tant en tant, amb una festa multiculti, com més allunyada de la realitat catalana, millor. Així la nova política dels de sempre, camuflats de BenC, crearà llocs de treball i tornarà la dignitat a la gent que avui estan sense feina o sense sostre.
Albert P.
Mai vaig entendre el triomfalisme del dia de les eleccions ni la seva nul.la voluntat de consensuar res amb la resta de partits tenint nomes 11 de 41 regidors. És obvi que la resta de partits (en comu inclos) no haguéssin permés Trias ser alcalde amb només 11 regidors i l'haguessin forçat si o si a cedir en practicament tot. En el cas de Colau no ha sigut el cas, i ara se'n adona de quina és la seva posició de força real. Un ole per tot ells.
acabo
Acabo de baixar del metro a Urquinaona. He anat fins a Tallers, passant per Fontanella. Només hi ha turistes i homeless que s'han construït al carrer una mena "d'apartaments" amb cartrons.
ivert
i que la Colau ha prohibit fer més hotels ara han augmentat els pisos turístics i els lloguers s'han disparat, amb el que en són perjudicats la pròpia gent, jovent sovint, que volen viure a Barcelona i no poden pagar els lloguers astronòmics que es demanen. Colau i companyia són responsables de la bombolla immobiliària actual amb els lloguers. Els hotels almenys donen feina i creen llocs de treball
fart
Barcelona ha estat una víctima més de la desindustrialització i de tots aquests polítics ineptes locals que varen permetre que la indústria local marxès al sudest asiàtic en busca de mà d'obra barata i salaris esclavistes. L'alternativa ha estat aquest negoci asfixiant del turisme de masses que ha destruït la ciutat els darrers 15 anys.
fart
El turisme i l'especulació que gira al seu voltant és una activitat asfixiant que està destruïnt la ciutat de Barcelona.
prou especulació a BCN
Per cert, el macrohotel que la Generalitat vol permetre fer al costat de les Drassanes és un HORROR (estètic, i en tots els altres sentits). Ja n'hi ha prou de vendre's l'ànima del país per un plat de llenties i uns quants Eurovegas.
Narcís ( continuen els imposts, tributs i taxes alts i a canvi de res de profit per a la ciutat així pel que fa a sa estructura, béns, serveis i cobtrol, revisió i inpecció d'allò que els pertoca!)
Colau i cia. serveix de batllessa com un servidor de trapecista i .. n'ocupa aquest lloc posant en perill nostra capital com ' centre d'ONG's/ associacions vivint-hi de la moma ' o eixerits made in spain '! PD: continuen parades de Metro fumudes àdhuc perilloses, continuen carrers i barris ídem, continuen passejant delinqüents actuant a rampells, continua munt de gent gran deixats a sa sort, continuen aturats sense treball o explotats, continua la ciutat embellida de forans sense sostre . . . !
el talp venjador
dissabte passat vaig anar pel carrer Hospital,des de la Rambla fins a la Ronda.Allò fa fredar, un munt d'homes joves,que no se en que treballen), alguna dona amb mocador,nen i carret (segurament subvnecionat) i vestit fins el terra,comerços aliens, això ja no es Barcelona, i amb els pijo-progres de la CUP, els colauets i les colauetes, i d'altres cagabandúrries, estem arruinant al nostre malaurant païs i el convertiran en una mena de república magrebina. ANem cap el desastre.
-
El talp venjador: fa moolts anys que el Raval està així. Això ja ve de molt abans de la Colau.
tori
A la Colau li importa un bledo Barcelona la seva ciutat és Madriz/ ho va confessar/. A Colau només li importa escalar políticament i és el que està fent. Ella mateixa ha provocat aquesta situació escenificant la "baralla" amb ERC i la CUP /pactant amb ppsece,estatua de franco.../ per aprova els presupostos sense pactes amb la oposició perqué li surt més rendible fer d'aquesta manera. I en realitat és ella la que ha declarat la guerra a ERC pq considera el seu rival a batir.
Anònima
Tot això que descriviu: manters...etc, hi estic força d'acord, però molts del problemes que citeu no són de fa 4 dies, molts d'ells fins i tot són anteriors a Tries. El PSC va ficar la sal, CiU l'oli, Colau el vinagre, i ara que ja tenim l'amanida a veure qui se la menja.
Bacoretta
Les gallines quant ponen un ou cloquegen com si foren lloques i només son gallines normals i corrents. A Barcelona, ciutat, cloquegen. Entre gallines i pollastres hem fet un corral.
al-
El problema que Colau ha tornat a portar a la menjadora els mateixos de sempre los Pesece& Iceve que ja governaven abans de la Colau i aquestos mateixos que han portat la ciutat al desastre ara estan al govern amb ella.

envia el comentari