El port de Madrid

"El govern de Madrid ha impugnat la consulta, que estava prevista per a diumenge vinent, perquè es fa en base a la llei catalana i perquè l'Ajuntament no ha demanat permís, prèviament, al Consell de Ministres"

Aquest diumenge, a les sis, centenars de tossencs van debatre -presencialment i a través de la televisió local- sobre si estan d'acord, o no, amb la construcció d'un port que, com passa en aquests casos, implica una àmplia reordenació del territori. Hi ha cartells al carrer, dues oficines electorals, arguments contraposats, debat entre els veïns i, òbviament, controvèrsia entre les agrupacions locals dels partits. Tossa és un poble prou conscient i prou participatiu com per haver estat el primer municipi en declarar-se antitaurí el 1989, vint-i-un anys abans que el Parlament de Catalunya fes el mateix.

 

Doncs bé, tot el que han debatut els tossencs està a punt de no servir de res. El govern de Madrid ha impugnat la consulta, que estava prevista per a diumenge vinent, perquè es fa en base a la llei catalana i perquè l'Ajuntament no ha demanat permís, prèviament, al Consell de Ministres. Els tossencs, per tant, es poden quedar sense prendre una decisió democràtica no perquè no tinguin criteri o perquè no ho vulguin fer, sinó perquè són espanyols.

 

Les coses són així i l'estat espanyol ve d'aquesta tradició. El que importa no és de què es tracti, sinó qui ho decideix i amb el permís de qui. I els tossencs tenen la mania de ser catalans i voler decidir per si mateixos.

 

 
Comentaris
Maria.
Ostres bonissim! Els dos últims paragrafs que forts i el títol també.
Alf
Potser els promotors han vist a venir el NO massiu dels tossencs al port+hotel+xaletsdeluxe, i han decidit tirar de contactes al PP, per no tancar-se portes, i intentar-ho més endavat.
Una altra humiliació
Quina és aquesta necessitat tant imperiosament malaltissa d'humiliar els Catalans fent-los recordar que l'Amo de la seva terra i del seu destí universal és el Gobierno del Reino de España! encara al S. XXI?
Laia M.
El port i la requalificació urbanística és una bestiesa en un lloc de gran interés paisagistic. La consulta no s'hauria de fer, no pels motius que diu de Luna, si no per què no es consulta fer atemptats al medi natural, es prohibeixen per la Generalitat i el Parlament, si cal.
TOSSENC
¿ QUE EN FOTEM DE TENIR UNES ROCAS I UNS PINS QUE NI ES POT ANARI, PERQUE ES PERILLOS ? Un port porta molta feina, per els veins de Tossa, i si es fa ve, ¿ que i perden els veins ? NO ES POT ANAR CONTRA EL PROGRES NOIS
Juli II
Un grup de castellans diuen als de Tossa què poden fer i què no. Jo no m'ho puc creure.
TOSSENC
I ÉS CLAR, LA GENT VOLDRÀ VENIR AL PORT, PERQUÈ HI HAURÀ UN PAISATGE PRECIÓS, QUE TOTHOM VOLDRÀ VEURE!! Bé, no hi haurà paisatge, no sé pas perquè voldran venir perquè estarà tot trinxat i destrossat. PERÒ ÉS IGUAL, EL PROGRES ES EL PROGRES, I SEREM MES FELIÇOS TREBALLANT EN SERVEIS!!!
Jordi Lògic
Fóra interessant que l'ajuntament celebrés la consulta malgrat l'oposició de l'estat. Total, quan se celebrecin els judicis es confirmaria la declaració de nulitat de ple dret de la consulta i com a molt encausarien el consistoria per traició (per decidir sobre un pont?). Però l'ajuntament sabria l'opinio de la ciutadania i obraria en conseqüencia. I això l'estat no ho podria evitar
Maria Cinta
@TOSSENC: progrés no és destrossar la costa amb construccions i ciment. Estàs ben equivocat, o simplement malintencionat. Aquest tipus de "progrés" consisteix en què uns quants fan el gran negoci a costa de requalificar espais naturals que son patrimoni de tots. És lo de sempre. En nom del progrés hem fet malbé pràcticament tot el litoral català. L'impacte d'aquest port és brutal. Els llocs de treball és una mala excusa. I ha altres maneres de tenir-los, sense destrossar-ho tot.
bACORETTA
El tossenc no es tossenc , es un galifardeu que dona toms al espai.
Quim
Espero que els tossencs engeguin a dida als prohibidors de la consulta i la facin igualment. Per dignitat i sentit comú.

envia el comentari