Potser que pleguin tots

"Al final haurem d’arribar a la conclusió que la solució perquè a can Espanya facin alguna cosa de profit respecte de Catalunya serà que pleguin tots"

Al final haurem d’arribar a la conclusió que la solució perquè a can Espanya facin alguna cosa de profit respecte de Catalunya serà que pleguin tots. O que els pleguin, per a ser exactes. Pedro Sánchez i José Manuel García Margallo són paradigma d’aquesta opció plausible que ens dibuixa la política espanyola a l’horitzó. És cert que mai no he estat partidari de donar la raó aquells qui, des del cabreig més primari i davant dels enrocaments polítics, ho acabarien tot amb un “que fotin el camp tots i que vinguin uns altres a provar-ho!”. Dit, això, veig que un exsecretari general del PSOE reconeix Catalunya com a nació un cop escapçat pels seus, i que un exministre del PP que s’havia caracteritzar per fer el ridícul al món amb el procés català admet que judicialitzar la vida política ens porta a un xoc de trens. Ara. Arriben a misses dites, però hi arriben. Potser que pleguin tots, oi?

 

Però com que això no passarà, perquè no plegarà el gruix del problema, les alternatives per anar avançant són unes altres. I concretament una de destacada: no fer com ells i que els polítics sobiranistes diguin les coses pel seu nom. Per exemple? Que no ens hem de perdre en debats estèrils que per no aportar res no ho fan ni amb una veritable perspectiva simbòlica. Això d’obrir els ajuntaments en festiu com el 6-D o de demanar que els encarregats de dur algú davant el jutge no siguin els Mossos són, simplement, absurdes cortines de fum que distreuen l’atenció d’allò que realment és substancial. És allò del “qui dia passa, any empeny”, del fer passar amb cançons i, sobretot, del restar i no sumar.

 

Anem en direcció del “referèndum o referèndum”? Sí? De veritat? I això és per construir un país de desobedients o un país homologable a la resta d’europeus? És això segon? Sí? Ens ho creiem? I doncs, què fan els nostres polítics que (gestors a banda, que haurien d’estar per fer possible aquest escenari i altres de futurs) no estan mirant de convèncer la gent que hagi de votar en una consulta per la independència a propòsit que aquesta és l’opció que millor farà que visquem i progressem? Què fan que ens tenen perdent temps, diners, saliva i tuits, tot plantejant a la gent que ara que encara no som independents hem de carregar amb tot allò de materialment castigador que té formar part de l’Estat espanyol (infrafinançament, retallades, agressions a la llengua i la cultura...), però que les festes oficials aquí la bona gent pencaire no les pot fer (tampoc els funcionaris) i ha d’anar en dia de festa a fer gestions a l’Ajuntament? De veritat que algú creu que això pot atraure ningú amb dos dits de front, especialment entre aquells qui encara no s’han decidit sobre si l’opció de la independència té sentit o no? Quants polítics sobiranistes hauran de plegar per, després, un cop no pintin res, dir les coses pel seu nom i assenyalar veritables respostes?
Comentaris
D'una vella casa
Només hi han dues alternatives: "Catalunya espanyola" -autonomista, federalista, recentralitzadora, republicana, monàrquica o dictatorial- o, "República Catalana". Només serem lliures i independents amb la República Catalana. Que cadascú escolleixi!.
Joan
Soy un independentista convencido, pero siempre me entran dudas sobre los politicos que estan al frente del proceso, estan dando demasiadas vueltas y no avanzamos en lo que realmente interesa. Me recuerda a aquello del dia de la marmota . Por eso estoy bastante de acuerdo con este articulo. Catalunya necesita la independencia para ser un pais mas prospero y justo, con Escanya no vamos a ninguna parte. El Parrafo final es concluyente, Solo seremos libres en una Republica Catalana.
Faldut
joan: Ben dit!!!!
cada dia mes catalans...
Escolleixen la independència, la república i la construcció d'un país nou, mes just, mes democràtic... Davant d'una Espanya casposa, corrupte, monàrquica, anti democràtica, endeutada, ineficaç, incompetent...
Narcís ( llavors .. ton escrit tampoc hi pinta res o, per ventura, cada notícia diaria que ens ve d'espanya no n'és ' atac frontal ' perquè tothom se n'adoni?)
Bé, bé, bé .. però tot hi suma! PD: ara falta la ' suma final ', la traca i .. amb cap!
Nomenals
no cal que parlem amb autocensura com si encara estiguessim a l'any 1975.
mini
Molt bon article. El que diu, és el que opinem molta gent. Anem de cara al gra i deixeu-nos de tonteries.
Pepo
Perquè coi han de plegar? I perquè coi han de fer res de profit per Catalunya? Tercerviïstes aparteu les criatures. Estem treballant per nosaltres. Els altres que treballin per ells mateixos.

envia el comentari