Solidaritat amb Venturós i amb els Mossos

"Sense els Mossos controlant carrers i carreteres no haurien estat possibles cap de les grans manifestacions de l'independentisme massiu dels últims anys. Algú s'imagina la Via Catalana amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil patrullant?"

La independència no la portaran els funcionaris en forma d'encàrrec de no se sap ben bé qui, però menys encara els Mossos d'Esquadra. No sé qui pot contemplar com a desitjables uns policies que obeissin -o no- els jutges en funció de les seves preferències polítiques. Són els representants electes i la mateixa societat mobilitzada els encarregats de generar, des de la legitimitat democràtica, una nova legalitat a la qual aquests mateixos funcionaris, en el seu moment, s'hauran atenir escrupolosament.

 

Això no vol dir que l'alcaldessa de Berga no hagi de desobeir la citació d'un jutjat. Ho ha de fer perquè el seu partit s'hi ha compromès davant de la societat i aquest gest, com tants d'altres des de l'àmbit municipal, empeny la societat catalana una mica més enllà dels límits del règim del 78. En aquest sentit, és evident que Montserrat Venturós ha tingut un suport ampli i notori més enllà de la seva ciutat i les seves sigles. Però és un compromís polític que afecta a un representant electe. Als funcionaris, a diferència dels alcaldes, no se'ls vota. Encara que els paguem el sou entre tots.

 

Dit això, està clar que els Mossos tenen una significació política evident. Sense aquest cos controlant carrers i carreteres no haurien estat possibles cap de les grans manifestacions de l'independentisme massiu dels últims anys. Algú s'imagina la Via Catalana amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil patrullant? En fi, que tota la solidaritat amb Montserrat Venturós i tot el suport als mossos que la van haver de detenir.
Comentaris
Fat Boy
On s'han ficat els alcaldes de l'AMI que haurien d'haver retirat les estanqueres i posat les estel.lades tots alhora?. Que faran els parlamentaris quan vinguin a endur-se la Forcadell?. Tambe es cagaran a les calces?.
la CUP s'ha tornat a pixar al llit
Bah,un nou capitol mes de l'infantilisme i l'estupidesa de la CUP i ja van.... Quan els treus de l'aplec de xibeca i canut ja no nomes saben dir mossos caca. De debo voleu fer un estat amb aquesta gent?
D'una vella casa
@Fat Boy, d'on ho ha tret que tots els alcaldes de l'AMI haurien d'haver retirat les estanqueres?. Crec que l'article del Sr. Cot és claríssim en el sentit de donar suport a l'alcaldessa i als mossos i, per descomptat, al govern. Personalment, jo sóc partidari d'una vegada i per sempre tots plegats, però no tots ho veuen igual.
Pepis
Doncs molt em temo que ara la CUP ja té l'excusa perfecte per tombar un altre cop els pressupostos i carregar-se el procés. És bàsicament allò que aquí coneixem tan bé: "Que es vegi l'efecte sense que es noti l'interès"
JordiP
"Cuando los nazis vinieron a buscar a los comunistas, guardé silencio, porque yo no era comunista. Cuando encarcelaron a los socialdemócratas, guardé silencio, porque yo no era socialdemócrata. Cuando vinieron a buscar a los sindicalistas, no protesté, porque yo no era sindicalista. Cuando vinieron a por los judíos, no pronuncié palabra, porque yo no era judío. Cuando finalmente vinieron a por mí, no había nadie más que pudiera protestar".
toni
totalment d´acord, els de la cup els perd l´afany de protagonisme, es tracta de guanyar el partit, fora el tacticisme
Fat Boy
@ d'una vella casa. Ho trec de que es una accio per temptejar l'independentisme. Si amb una parida d'aquestes tothom xiula els dones peu a que te la facin mes grossa. Si els respons amb, diguem, 600 desobediencies, el problema el tenen ells i per un preu molt baratet (que poden fer a 600 carrecs electes? proclamar l'estat de guerra?). Aixo ja no te remei. La pregunta es que passara amb la Forcadell. Pero lo facil es culpar als Mossos, les manifestacions que es passen pels ous i el blablabla.
Joan
Sembla més compacte en castellà, el refrany: quien con niños se acuesta, cagadito se levanta, i això és el que penso de la CUP, però que sigui només per una vegada, i cal esmenar el paper del consellers Jané i Mundó i les actuacions dels mossos i també la policia local de Badalona i les que es vegin havent d'obeir ordres de la "justicia" espainola.
Objectiu: Dividir
@ Fat Boy. Has pensat que d'aquests suposats 600 que esmentes, n'agafen solament a un, diguem-ne de més accessible, i concentren en ell tot el patracol de lleis franquistes que hi tenen?. Perquè, em temo que van per aquí i, tan de bo m'equivoqui, que fins i tot ja han fet la tria. I la CUP fa molt soroll.
Prou d'anar per lliure
Anat per lliure, no farem res. O es desobeeix en bloc, o som ben perduts. Una alcaldessa la poden detenir. Sis-cents alcaldes, o més, i regidors, tots a una, no hi ha déu que els pari. Ho enteneu això, cupaires?
ona
El paper de la premsa és crucial en aquesta era que hem iniciat. Gràcies sr.Cot per un article reconciliador ja què la unitat també ho és de crucial entre els independentistes. Ho oblidem massa sovint.
RHC
S’ha escrit molt de que si els mossos en properes citacions a carrècs electes tindrien que desobeïr. Son funcionaris i segons les lleis vigents, han d’obeïr i fer cumplir un mandat judicial. He llegit que varen anar a buscar a la Sra. Montse Venturós a casa, i la portaren sense enmanillar-la a la comisaria, on va romandre unes dues hores avans de portar-la al jutjat. Os imagineu 2 hores o més a una caserna de la Guardia Civil, o de la Policia Nacional? Sols pensar-ho, m’ha agafen esgarrifances.
Fat Boy
@Objectiu Dividir, Vols dir que hauria d'exiliar-se i demanar asil politic a Alemania o Holanda, per exemple?. Que s'armaria un pollastre al Parlament Europeu i hauria d'intervindre el Tribunal de l'Haia?. Doncs no estaria malament. A mes, aquest raonament teu es pot aplicar sempre, i aixi no anirem en lloc, la independencia no s'aconseguira des del sofa.
Narcís ( anem's-en jaaaaa!)
Doncs, òbviament .. només caldria facilitar a nostre botxí allò de ' divideix i impera '! PD: i pel que fa a la CUP ' qui amb canalla es colga, concagat es lleva ' .. si no ho fem tots plegats tot serà paperot!

envia el comentari