La catalana que s'avorrirà

"La catalana de Rajoy encapçalarà una carcassa buida, al passeig del Prado, que només serveix per mantenir la preeminència i la jerarquia del poder madrileny"

És ben significatiu que la quota catalana del nou govern del PP, Dolors Montserrat, dirigeixi un ministeri que no serveix per a res, com el de Sanitat. La catalana de Rajoy encapçalarà una carcassa buida, al passeig del Prado, que només serveix per mantenir la preeminència i la jerarquia del poder madrileny. Aquest és el missatge, especialment dedicat als obsessos de les terceres vies, sempre tan esperançats. Mà dura contra els catalans, com sempre.

 

I més enllà de Catalunya, també el mateix. Mariano Rajoy és president gràcies al PSOE, però no sembla que els ho pensi agrair en absolut. Al contrari, els perfils del nou govern són de combat, no pas de moderació. El PP té la paella pel mànec i no perdrà el temps fent-se fotos en taules de diàleg, ni que sigui per donar una mica d'oxigen a socialistes i Ciutadans. No li cal.

 

Rajoy és Rajoy i el PP és el PP, sense matisos ni variacions. O sigui que les peces del tauler ja estan col·locades. La pròxima jugada haurà de venir de Catalunya.