Un olé per al TC

"Cap altre sector social amb una proposta tan marginal no s'hauria atrevit a desafiar, simultàniament, el Parlament, el Govern i l'Ajuntament de Barcelona"

Les entitats protaurines de Catalunya han anunciat la pròxima cursa de braus a la Monumental per a la primavera de 2017. Consideren que el Tribunal Constitucional els ha donat la raó i que, per tant, la prohibició del Parlament de Catalunya de 2010 ha quedat desautoritzada i sense efecte. En el fons, és una expressió més de les majories contraposades que es donen a Madrid i Barcelona. Una mena de reedició del Rufián+Podemos contra el front nacional de PSOE+PP+Ciutadans.

 

Aquest anunci -d'altra banda, dubtós- de reobertura de la Monumental està pensat per remarcar, una vegada més, que les majories que s'articulen en aquest país no poden tenir una traducció política. En el cas dels toros, ningú no dubta que el suport a aquest tipus d'espectacle és ultraminoritari i que el rebuig, per contra, és massiu i socialment transversal. Però tant se val si la prohibició té la simpatia del 48%, del 51% o del 90%. El cas és que és una majoria catalana i, per tant, inservible.

 

Francament, no crec que les entitats protaurines se'n surtin. Però segurament cap altre sector social amb una proposta tan marginal no s'hauria atrevit a desafiar, simultàniament, el Parlament, el Govern i l'Ajuntament de Barcelona. Un olé per al Tribunal Constitucional.
Comentaris
Olé dui
"The show must go on". Què bé i que entretingut es tot el què passa a fora. Molt millor que detriar qui p pals a les rodes, qui te problemes amb el paper de fumar i qui trafica amb pastanagues o qui borra de la memoria col·lectiva la total leguitimitat que hi ha o les victories del 9n i 27. Un altre referendum no donara més legitimitat i posa en safata de plata continuar amb les maniobres per acabar com el Quebec, Escòcia o la otan. Es clar que en el oasi chiripitiflautico tot és win-win&funny
dadma
home jo diria que un factor important i decisiu per a que s'atreveixin a desafiar les institucions és el nivell intelectual dels qui ho fan...
Albert P.
Hauriem de tenir molt assimilat ja, que tota proposta surgida de catalunya que no agradi el pensament unic centralista d'aquest pais anomenat espanya serà inmediatament anul.lat pel tribunal constitucional. Els seus jutges ho són per la seva condició d'afiliats als dos partits politics majoritaris, per tant, per conservar el càrreg han d'obeir i acatar les instruccions que els arriben del govern. A Canaries, on també són prohibides, dubto molt que el TC dictamini res.
Josep m. ponsa
No cal donar- hi més voltes, les coses que comercialment no són rendibles es moren poc a poc. Als toros ja els passava aquest fenòmen, de manera que no calia tanta pèrdua de temps. Si, poden fer toros però en Balanyà o qui sigui, obrirà la Monumental ? Em temo que no. Per tant el TC. pot anar dictan lleis a favor del Govern PPSOE.

envia el comentari