El PSC es vol salvar del PSOE

"La disjuntiva del PSOE era Mariano Rajoy o Pablo Iglesias. I ja han triat. La del PSC és Albiol o Colau. I, justament, han escollit l'opció contrària a la de Ferraz"

Un cop queda definida la identitat del PSOE com a simple crossa del sistema, el PSC s'ha quedat en una terra de ningú força inquietant. Els socialistes catalans han estat, al llarg d'aquests quaranta anys, un partit d'ordre, respectuós amb l'estatu quo català, a més de fortament implicat en la governança del règim del 78. Noms com el de Narcís Serra -per citar el més emblemàtic- són indissociables de la trajectòria de Felipe González, amb tot el recorregut que això implica. Però la revolta dels set diputats del PSC ha obert un horitzó nou, impensable fa només uns mesos.

 

 

El socialisme català té poc a guanyar a Madrid i, en canvi, molt a perdre a Catalunya. Encara retenen l'alcaldia de sis de les deu ciutats més poblades del país i formen part del govern de les quatre capitals de demarcació, Barcelona inclosa. Disposen de notables complicitats mediàtiques i una certa capacitat per generar quadres, com ha quedat clar amb la irrupció en el debat nacional d'alcaldes joves, com Núria Parlón o Jordi Ballart. Ara bé, els socialistes catalans saben que l'opció del PSOE per Mariano Rajoy els deixa als peus dels comuns, que aspiren a repartir-se la major part del botí, en competència -en menor mesura- amb ERC i, fins i tot, la CUP. La disjuntiva del PSOE era Mariano Rajoy o Pablo Iglesias. I ja han triat. La del PSC és Albiol o Colau. I, justament, han escollit l'opció contrària a la de Ferraz.

 

 

La bifurcació de PSOE i PSC no és conjuntura, és supervivència. A aquestes altures de la història tenen interessos contraposats. I no hi ha impuls més primari que la pròpia salvació.
Comentaris
Emili
Discrepo, no han escollit res. El PSOE els castigarà i ells diran amen, i hauran de ser molt més dòcils a tot el que els hi manin. I es trobaran a més al mig de la batalla que s'ha iniciat al PSOE i que serà a garrotades. El PSC,està entre Escil·la i Caribdis, pitjor que ahir i millor que demà. Farien pena sinó que s'ho han treballat a fons
Ni parlar-ne
Si l'abstenció del PSC hagués sigut imprescindible, el seu vot hauria sigut un altre, exactament: ABSTENCIÓ!. No us deixeu enganyar.
cap puplema
Baaaah la veritable puta i ramoneta d'aquest pais es el PSC. Si es juguen les garrofes no tenen cap problema a recolzar Rajoy, Colau i Duran i Lleida si fos el cas. (A l'ajuntafems de lleida ja governen amb siutadanos)
Cabòries...
El "NO" del PSOE-C ha servit per acontentar als quatre que encara es deixen enganyar per Iceta i els seus... Si els seus vots hagessin estat imprescindibles per a la votació, ja ho hauríem vist... S'hi pot estar o no d'acord amb Iceta, però Iceta és molt Iceta... El NO de Odon Elorza és un vot de consciència... el NO de Zaragoza o Batet son vots interessats...

envia el comentari