Supositori Rufián

"Durant quaranta anys, el PSOE ha viscut entre cotó fluix, sense que mai ningú no s'atrevís a fer-los escoltar ni que fos una petita part de les seves immoralitats"
Només tinc un dubte, no sé si la ics de Felipe Gonzále(x) feia referència al Senyor X del GAL o a la sonoritat del seu veritable partit, l'Ibex. Probablement siguin les dues coses, perquè Gabriel Rufián tant va referir-se a la calç com als consells d'administració de les empreses energètiques... El cas és que, durant quaranta anys, el PSOE ha viscut entre cotó fluix, cada dia una mica més autoritari, cada dia una mica més corrupte, cada dia una mica més cínic. I sense que mai, mai, mai ningú no s'atrevís a fer-los escoltar ni que fos una petita part de les seves immoralitats.
 
 
 
 

I tot això gràcies a una sola excusa, repetida un milió de vegades: La dreta espanyola encara és pitjor que el PSOE. I ho és? El PP ha comès alguna immoralitat inimaginable per als socialistes espanyols? Doncs no. Al revés, en canvi, dues dades. La primera: El cas dels ERO's d'Andalusia és d'unes dimensions estratosfèriques, per sobre dels 1.500 milions d'euros. No hi ha res comparable en l'extensíssima llista de robatoris del PP; el cas Gürtel, per posar un exemple emblemàtic, no arriba ni a un deu per cent d'aquesta quantia. I la segona: Aznar, amb tot el seu nacionalisme histèric, va enviar tropes a l'Iraq -com el PSOE uns anys abans, per cert-, però no va ordenar mai ni assassinats, ni segrestos, ni desaparicions a la sudamericana. Gonzále(x), sí.
 

 

 

 

Tot això és el que els va fer empassar, aquest dissabte, Gabriel Rufián. Un gran supositori de veritat, amb els escassos tres minuts que li van deixar. Però, malgrat la contundència del què, jo diria que el que els va fer mal de veritat és el qui. Un fill de la immigració meridional, sense accent català i amb tota la càrrega moral de segle i mig de lluita obrera a les fàbriques. Ells, que no n'han trepitjat mai cap. De fàbriques, vull dir; sobre la moral hi ha la marca de les seves sabates.