Supositori Rufián

"Durant quaranta anys, el PSOE ha viscut entre cotó fluix, sense que mai ningú no s'atrevís a fer-los escoltar ni que fos una petita part de les seves immoralitats"
Només tinc un dubte, no sé si la ics de Felipe Gonzále(x) feia referència al Senyor X del GAL o a la sonoritat del seu veritable partit, l'Ibex. Probablement siguin les dues coses, perquè Gabriel Rufián tant va referir-se a la calç com als consells d'administració de les empreses energètiques... El cas és que, durant quaranta anys, el PSOE ha viscut entre cotó fluix, cada dia una mica més autoritari, cada dia una mica més corrupte, cada dia una mica més cínic. I sense que mai, mai, mai ningú no s'atrevís a fer-los escoltar ni que fos una petita part de les seves immoralitats.
 
 
 
 

I tot això gràcies a una sola excusa, repetida un milió de vegades: La dreta espanyola encara és pitjor que el PSOE. I ho és? El PP ha comès alguna immoralitat inimaginable per als socialistes espanyols? Doncs no. Al revés, en canvi, dues dades. La primera: El cas dels ERO's d'Andalusia és d'unes dimensions estratosfèriques, per sobre dels 1.500 milions d'euros. No hi ha res comparable en l'extensíssima llista de robatoris del PP; el cas Gürtel, per posar un exemple emblemàtic, no arriba ni a un deu per cent d'aquesta quantia. I la segona: Aznar, amb tot el seu nacionalisme histèric, va enviar tropes a l'Iraq -com el PSOE uns anys abans, per cert-, però no va ordenar mai ni assassinats, ni segrestos, ni desaparicions a la sudamericana. Gonzále(x), sí.
 

 

 

 

Tot això és el que els va fer empassar, aquest dissabte, Gabriel Rufián. Un gran supositori de veritat, amb els escassos tres minuts que li van deixar. Però, malgrat la contundència del què, jo diria que el que els va fer mal de veritat és el qui. Un fill de la immigració meridional, sense accent català i amb tota la càrrega moral de segle i mig de lluita obrera a les fàbriques. Ells, que no n'han trepitjat mai cap. De fàbriques, vull dir; sobre la moral hi ha la marca de les seves sabates.
Comentaris
retrolluis
T´has oblidat que durant el govern Aznar, apareixien "suïcidats" presos d'ETA dins les seves cel·les, just després d'un atemptat. Una altra forma de GAL.
Ferran
Excel·lent article. Totalment d'acord!
clap, clap, clap
Sí senyor, Cot. Contundent i clar. Felicitats.
No és cert
Hi ha hagut moltíssima gent que ha denunciat públicament aquests fets. Començant pel País Basc. El que treu de polleguera al PSOE són les formes absolutament espanyoles (xulesques) de Rufián, que pel que es veu tan agraden al senyor Cot, inimaginables en polítics de tarannà català. Entre ells es barallen.
Isidre
Sensacional, brutal, immillorable. Felicitats Salvador Cot!!!
Ho hem sabut sempre
Quan fem VIA?
Maria
Totalment d'acord!!! No treuria ni una coma de l'article. Ara, podrieu enviar l'article a Chacon i companyia.
Blas
Rufián,t´estimo!!
Helena
Encara s'ha d'estirar més la manta de les maldats de mister X al pais vasc
carpi
Realment es aixì.molt ben explicar,Cot. Uns Sociolistos que roben i han robat....a trailers!!
Marçal
Soc de la mateixa opinió. Un article sublim per un polític suprem
Gombau
Excel·lent article, Sr, Cot. Ara bé, no caiguem en la ingenuïtat de pensar que això passa perquè el PSOE no és d'esquerres. Perquè el PSOE sempre ha sigut i és un partit d'esquerres. Simplement, succeeix que ésser d'esquerres no és pas sinònim de superioritat moral. Igual que ésser de dretes. Perquè si pensem que l'esquerra és superior moralment a la dreta, (...)
Guerau
Sempre he cregut que el PSOE(psc)i el PP son la mateixa cosa i ara en tinc la confirmació de que no anava errat. Hi hem d´ fegir Cs ésclar
Gombau
(...) llavors estaríem temptats de pensar que un partit "autèntic" d'esquerres, malgrat ésser espanyol, seria millor que el PSOE i, concretament, millor per a Catalunya. Cal no oblidar que, "en allò referent a Catalunya, no hi ha res més igual a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres". Sigui del PSOE o sigui de Podem.
Don Salvatore
Bona anàlisi. Hi fataria posar, per exemple, com el González, a través del seu ministre d'interior José Barrionuevo, va impedir l'extradició a Bèlgica del general de les SS Léon Degrelle. Fins i tot protegien los nazis!
Basquitis? No, gràcies
Les maldats de Mr. X al País Basc, estaria bé que les esbombessin els bascos, donat que estan ben calladets, com a putes, amb els seus calerons i el seu autogovern. Que es treguin les castanyes del foc ells solets.
ocellet del Conflent
cauen les caretes.
Ro Ça
Que ara algú li digui al Sr. Rugian xulo, amb el que hi ha i cau al país, té nassos, eh? Per mi és l'únic que va esbombar la pura realitat. ERC fa un paper extraordinari !
Josep
Totalment d'acord!
josep m quintana
Mes clar no es pot dir.Felicitats
Androide
Simplement la veritat, molt be Sr Rufian i Sr. Cot
JordiP
No oblidem en "caso REACE". Antic, però que reuneix tots els paràmetros que el fan totalment homologable amb els gangsterils casosque s'han esmentat.
Quin trio
PP i Cs: la mateixa cosa, PSC-PSOE: lladres i apoltronats que diuen defensar els drets dels ciutadans.
Lola
Bé pel Rufian!
Lola
Bravo pel Rufian!!
Rocaguinarda
"Aznar no va ordenar mai ni assassinats, ni segrestos, ni desaparicions a la sudamericana. Gonzále(x), sí." Bé, no tenim evidència que Aznar ho fes, però no vol dir que no ho vagi fer, de fet s'ha comentat de molts accidents i suïcidis sospitosos de testimonis clau del cas Gürtel. En tot cas, estic d'acord amb la descripció de la porqueria que és el PSOE. Ben fet, Gabriel Rufián.
No sóc rufian
Quina vergonya senuyors...tots els comentaris crec que tb els hi falta tb comentar les persones honrades que per els seus valors hi han deixar la vida.
PER "No soc Rufian"
"Totes les persones honrades que per el seus valors hi han deixat la vida".....no s'hagueren abstingut facilitant la investidura de Rajoy, per això mateix, perquè eren honrades, ni hagueren robat, i encara menys assassinar i enterrar amb calç viva.....perquè eren honrats ,perquè tenien valors.
jordi xurigue
Creo que Rufian peca de una juventud insultante y esto le hace hacer unas declaraciones que quiza con 20 años mas no se atreveria hacer. Ahora bien , ya era hora de que alguien dijera lss verdades como puños de lo esta pasando en este pais. !felicidafes Rufian este es el aire fresco que necesitamos.
Ma Àngels
Chapeau!!! Gabriel Rufián!!! Visca la valentia i la teva habilitat en el llenguatge. Cal cantar les veritats!!! i desemmascarar els mafiosos, els lladres i els sediciosos que malmenen els recursos públics i la democràcia

envia el comentari