Així ha acabat el PSOE

"El PSOE s'haurà d'abstenir tantes vegades com se li exigeixi i haurà d'intentar, en paral·lel, sobreactuar tant com pugui el desacord en les qüestions menors"

Més que mai, aquests dies el Congrés dels Diputats s'està mostrant com una capsa buida, com un contenidor escènic que representa, una vegada i una altra, la mateixa funció amb la mateixa trama i el mateix final. Mariano Rajoy ni tan sols intenta amagar l'evident satel·lització del PSOE i els tracta com uns subordinats, amb un to semblant al que empra quan s'adreça als diputats complementaris/secundaris de Ciutadans. Queda clar que, finalment, l'Ibex ha optat pel PP i això és d'obligat compliment per tot Madrid.

 

S'engega una legislatura que necessàriament haurà de ser curta, però prou executiva com per implantar les retallades socials que exigeixen des de Brussel·les. El PSOE s'haurà d'abstenir tantes vegades com se li exigeixi i haurà d'intentar, en paral·lel, sobreactuar tant com pugui el desacord en les qüestions menors, les que li permetin una mínima diferenciació ideològica. Així han acabat.

 

Però tot plegat, inevitablement, tindrà aquest regust de comèdia, de simulacre polític, de fingiment de cara a una galeria on ja no hi queda ningú mirant. El règim del 78 pensa que ha trobat la solució i només ha aconseguit una pròrroga vergonyant, malgrat el cofoisme dels editorials d'El País. Com diu Joan Tardà, "Sembla que se'n fotin".
Comentaris
Gombau
Els detalls de la política espanyola ens han d'interessar només en la mesura que puguin facilitar la independència de la nació catalana. I tot sembla indicar que el nou govern Rajoy, amb suport parlamentari de Colono's i Partido Socialista, continuarà la repressió judicial contra Catalunya. Hem de pensar, doncs, com actuar davant aquesta repressió. I sembla que el millor camí en aquest cas és de procurar que el nombre de causes judicials es multipliqui per mil.

envia el comentari