Les Rodalies del Congo

"Ha passat gairebé una dècada des d'aquella manifestació sota el lema "Som una nació i diem PROU! Tenim dret a decidir sobre les nostres infraestructures" i a l'estat li ha importat ben poc el nivell de satisfacció dels usuaris catalans"

En una vinyeta del sempre conflictiu Tintín al Congo, el reporter belga, Milú i un nen negre anomenat Coco viatgen en un cotxe per la colònia africana. A l'hora de travessar unes vies, el vehicle queda encallat, malgrat els esforços de Tintín. En aquell precís moment arriba un comboi de passatgers, amb una locomotora i tres vagons, que no té temps de frenar. La col·lisió és inevitable però, en contra del que espera el lector, després del xoc la locomotora apareix bolcada i el cotxe només té un petit bony al parafangs.

 

Tintin al Congo ha estat acusat -ucrònicament, però amb justícia- de concentrar la major part dels tòpics ideològics del colonialisme europeu dels anys trenta. Aquell tren simbolitzava la qualitat ínfima de les infraestructures colonials i l'ús maldestre que en feien els indígenes colonitzats. 

 

És curiós constatar el paral·lel d'aquell tren del Congo amb el servei desesperant de Rodalies a Catalunya. Ha passat gairebé una dècada des d'aquella manifestació sota el lema "Som una nació i diem PROU! Tenim dret a decidir sobre les nostres infraestructures" i a l'estat li ha importat ben poc el nivell de satisfacció dels usuaris catalans, que fan tard a la feina cada vegada que els combois congolesos s'espatllen o no respecten els seus propis horaris. Aquest tracte, impensable a la Brussel·les de Tintín o al Madrid d'Adif, ha fet més per la República Catalana que mil discursos al Parlament.
Comentaris
Josep Olot
Es fa difícil entendre aquesta lentitud exasperant, tothom sap que no hi haurà cap mena d'acord fins que el govern espanyol es trobi una DIU als nassos. Cal anar fent via!
la realitat
Això del procés ja s'està allargant masses anys i ja comença a cansar. A més, dir que es farà un referèndum acordat és enganyar a la gent perquè l'Estat no ho permetrà (i més amb aquest govern caspós del PP). O sigui, que ja podeu començar a pensar el que fareu. Sincerament, vaja rotllo haver d'allargar això durant mesos i anys.
Bruce
Si fóssim indepes això no passaria.

envia el comentari