O menja Ferraz o menja Nicaragua

"A Catalunya (com a Euskadi, significativament) el PSC necessita els comuns com a socis estratègics que, a més, li han de servir de pont cap a ERC. I això indica exactament la direcció contrària a la de Madrid/Sevilla"

El PSOE ha tingut una reacció autodefensiva. De Susana Díaz a Felipe González, passant per la immensa majoria dels barons territorials, la major part del partit oficial de l'esquerra espanyola ha considerat que la millor manera de mantenir una quota de bons llocs de treball -tant se val si al sector públic o al privat, però sempre com a càrrecs de confiança- és arrenglerar-se amb el PP i Ciutadans enfront d'un Podemos que està molt lluny de tenir possibilitats reals d'assaltar el poder madrileny. Els dirigents del socialisme espanyol creuen que Pablo Iglesias -i no diguem ja els independentistes catalans- els allunyen del que per aquí es coneix, ben gràficament, com la menjadora.

 

Molt al contrari, el PSC considera que el PP ni tan sols és un soci a tenir en compte a Catalunya. Els catalans de Mariano Rajoy són incapaços -per volum i estètica- de complementar gairebé cap majoria socialista. No només això, l'experiència de Pere Navarro fotografiant-se, un 6 de desembre, amb Llanos de Luna, Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera va arraconar els socialistes catalans cap a l'extrem unionista que liquida qualsevol aspiració institucional a Catalunya. Ciutats com Badalona o Sabadell en són la prova.

 

A Catalunya (com a Euskadi, significativament) el PSC necessita els comuns com a socis estratègics que, a més, li han de servir de pont cap a ERC. I això indica exactament la direcció contrària a la de Madrid/Sevilla. Per primera vegada, els interessos del socialisme català i l'espanyol són totalment contradictoris. I a Ferraz estan disposats a sobreviure com sigui, sense que els importi gaire la ruïna del PSC. "Si tu no hi vas, ells tornen", deia aquell famós cartell que José Zaragoza tenia penjat al seu despatx del carrer Nicaragua... Tard o d'hora hi haurà eleccions i des de Sevilla els imposaran el molt felipista "Rajoy d'entrada, no".
Comentaris
Jojo
La "menjadora" importa mes que un paìs, el del costat nostre a ponent em refereixo. Quina desgracia aquesta ejpanya.

envia el comentari