Toros de paper

"Els magistrats del TC desconeixen absolutament la societat catalana del segle XXI, on les curses de braus són percebudes, gairebé unànimement, com un espectacle innecessàriament cruel que sobreviu gràcies al suport del nacionalisme espanyol més carca"

Els toros van agermanar els magistrats que estaven a punt de destrossar l'Estatut votat pels electors catalans, l'abril de 2010. I els toros han tornat a protagonitzar, sis anys -i un procés- més tard, l'acció d'aquests dotze delegats del PSOE i el PP que tenen per costum autoanomar-se Tribunal Constitucional. Uns toros impossibles perquè a Catalunya només hi queden tres places, dues de les quals s'han remodelat per a d'altres usos i la tercera -la Monumental de Barcelona- és un espai en desús amb el qual els propietaris prefereixen fer un gran negoci especulatiu abans que recuperar un espectacle socialment impopular i econòmicament ruïnós.

 

Aquesta sentència a favor dels toros a Catalunya demostra dues coses. Una, que els magistrats del TC desconeixen absolutament la societat catalana del segle XXI, on les curses de braus són percebudes, gairebé unànimement, com un espectacle innecessàriament cruel que sobreviu gràcies al suport del nacionalisme espanyol més carca. No hi ha demanda, ni tan sols indiferència i, per contra, el rebuig és explícit i notori. I la segona dada és que el desprestigi del Tribunal Constitucional entre l'opinió pública catalana és tan profund que aquesta autorització impossible no intimida, sinó que ridiculitza els magistrats que la impulsen.

 

En definitiva, la sentència favorable a les curses de braus no serà més que un document sense efectes pràctics, a oblidar. Un toro de paper, que diria Mao.
Comentaris

envia el comentari