Madrid i Sevilla ofeguen el PSC

"El PSC no pot existir mentre el PSOE d'Andalusia utilitzi la seva preponderància orgànica per mantenir el superàvit fiscal que gestiona des de fa dècades"

La federació catalana del PSOE és Ciutadans. Qualsevol altre posicionament fa inviable la relació entre el socialisme hispanoandalús i un partit d'àmbit català i estratègia pròpia. Per això, malgrat que el PSC hagi anat perdent component catalanista de forma accelerada, aquest fet no ha millorat, gens ni mica, la relació amb el PSOE. La gran paradoxa és que els antics capitans del Baix Llobregat estan ensopegant, ara, amb la mateixa pedra que va fer caure els obiolistes i maragallistes de l'antic socialisme catalanista.

 

El PSC no pot existir mentre el PSOE d'Andalusia utilitzi la seva preponderància orgànica per mantenir el superàvit fiscal que gestiona des de fa dècades. Ni tan sols estem parlant de simbologia o drets nacionals, només de l'apropiació dels recursos de l'estat per part d'un pacte -de ferro- entre les elits de la dreta madrilenya i la casta política que controla i distribueix el diner públic que es desplaça cap a l'Espanya meridional. I el PSC no té capacitat per trencar aquesta connexió política perversa.

 

El dilema del PSC forma part del dilema català. Si no es poden canviar les estructures només queda resignar-se o marxar. 
Comentaris

envia el comentari