El processisme morirà com la tercera via

"Significativament, l'acció de l'estat comença a estendre's més enllà de l'àmbit de l'antiga Convergència, com en el cas de Carme Forcadell"

Els termes de l'enfrontament es van clarificant. Govern i Parlament opten per tirar endavant un referèndum d'autodeterminació, convocat i executat des de les institucions i políticament vinculant. I, des de l'altre cantó, l'estat intenta escapçar el lideratge polític del procés de sobirania utilitzant els tribunals de forma selectiva, tractant d'eludir per aquesta via la capacitat de mobilització de l'independentisme i, en paral·lel, la pressió internacional dels socis europeus, molt preocupats per la fragilitat del sistema polític espanyol.

 

És en aquest escenari tens que comença la fase de tempteig. En el moment adequat, des de Madrid es donarà l'ordre d'actuar contra algú, previsiblement de la forma més individualitzada possible. Aquests dies l'amenaça s'ha centrat en Carme Forcadell, Artur Mas i alguns dels membres més significats de l'anterior Govern, però pot ampliar-se a d'altres líders polítics i fins i tot funcionaris. Significativament, l'acció de l'estat comença a estendre's més enllà de l'àmbit de l'antiga Convergència, com en el cas de Carme Forcadell. Una tendència que s'incrementarà, sobretot tenint en compte que l'encàrrec del referèndum recau explícitament en Oriol Junqueras.

 

No hi haurà marxa enrere perquè, en realitat, ningú no està disposat a pagar el preu d'una maniobra d'aquest tipus, de resultat incert i sense cap suport a Madrid. L'anomenat processisme morirà, inevitablement, a mans dels mateixos que van matar la tercera via.
Comentaris

envia el comentari