El Parlament no es deixarà torejar

"Les curses de braus generen un rebuig pròxim a la unanimitat entre la ciutadania d'aquest país i l'enèsima humiliació del Tribunal Constitucional no passaria desapercebuda"

Tot indica que als dotze espavilats que s'autoanomenen Tribunal Constitucional no els espanta el ridícul. Per això els paguen PP i PSOE, naturalment. L'última d'aquests delegats del bipardidisme dinàstic és que, aparentment, tenen tota la intenció de ressuscitar les curses de braus a Catalunya. Una voluntat que demostra, de forma incontestable, la profunda desconnexió que separa les institucions del règim del 78 i la realitat de la societat catalana de ben entrat el segle XXI.

 

Reobrir la Monumental és impossible, ni tan sols els seus propietaris en tindrien un interès real. De fet, fa temps que negocien amb l'Ajuntament de Barcelona amb la intenció de poder col·locar l'immoble per realitzar-hi una promoció similar a la que es va fer, fa anys, amb la plaça de Les Arenes. Ni se'ls passarà pel cap renunciar a una operació que els pot injectar més de quaranta milions d'euros líquids al compte corrent. Els toros no són negoci, almenys a Catalunya.

 

Però aquest no seria el principal problema. Les curses de braus generen un rebuig pròxim a la unanimitat entre la ciutadania d'aquest país i l'enèsima humiliació del Tribunal Constitucional no passaria desapercebuda. El mateix ressò internacional que va tenir la prohibició es reproduiria ara amb l'intent d'imposició d'una festa incomprensible per la major part de l'opinió pública internacional. No, el Tribunal Constitucional no es torejarà el Parlament. Aquesta vegada, no.
Comentaris

envia el comentari