Els delinqüents són ells

"No hi pot haver procés ni calendari si les institucions catalanes no reaccionen davant un abús de les dimensions d'aquest judici polític contra l'anterior president i dos membres més del seu Govern"

El govern espanyol està en funcions, però la Fiscalia -que depèn jeràrquicament de l'executiu- demana llargues penes d'inhabilitació per a Mas, Ortega i Rigau. És la mateixa arma que s'ha utilitzat des de Madrid per evitar trobar-se Arnaldo Otegi al Parlament Basc. Ells fan les normes, ells les interpreten i ells les apliquen. Democràcia amb les cartes marcades.

 

El que és evident és que aquest procés judicial és absolutament inacceptable. No hi pot haver procés ni calendari si les institucions catalanes no reaccionen davant un abús de les dimensions d'aquest judici polític contra l'anterior president i dos membres més del seu Govern. I aquesta reacció ha de tenir, necessàriament, una dimensió popular. De fet, Jordi Sànchez ja ha apuntat, no fa gaire temps, alguna possibilitat en aquest sentit.

 

Mas no pot ser condemnat, de la mateixa manera que han d'invalidar-se tots els sumaris contra els líders polítics catalans que, al llarg de la història, han estat represaliats per haver respost a la voluntat democràtica d'aquest país. Des d'un punt de vista democràtic, els delinqüents són ells.

 

 
Comentaris

envia el comentari