Que Déu s'apiadi del PSC!

"Aquest PSOE és impossible per al PSC, que ha estat derrotat, de forma irreversible, per una coalició d'interessos que arracona els socialistes catalans -els que queden- cap a una posició marginal"

Han guanyat Felipe González i Susana Díaz. O, dit d'una altra manera, s'han imposat el cinisme i la porta giratòria, els dos impulsos que transportaran, en pocs dies, el que va ser un partit socialista obrer fins a l'altra banda de les trinxeres de la Guerra Civil. Era evident que els ERO's acabarien entenent-se amb Gürtel. O sigui que el règim del 78 ha aconseguit una pròrroga, encara que sigui a costa d'ensenyar, quasi pornogràficament, la seva essència immoral.
 

El fet és que han preferit Rajoy a Catalunya, sense manies. Aquest PSOE és impossible per al PSC, que ha estat derrotat, de forma irreversible, per una coalició d'interessos que arracona els socialistes catalans -els que queden- cap a una posició marginal dins la política catalana. Mai més no podran utilitzar l'últim argument que tenien: No, definitivament el PSOE no és la solució per a la societat catalana, sinó que forma part del problema.
 

La paradoxa és que per a l'independentisme català aquest suïcidi ideològic del socialisme espanyol és una gran oportunitat estratègica. Sense el PSOE, Espanya es queda sense alternativa per a molts anys. Així que, o República Catalana o Mariano Rajoy. Impossible de rebatre.