Un PP baix en calories

"El cordó sanitari contra els disset diputats del catalanisme polític al Congrés, sumat a la incapacitat per al pacte de la política madrilenya, acabarà generant un daltabaix polític enorme, impossible d'ocultar"

Un cop definit el calendari de les institucions catalanes, ara la incògnita és quina mena de govern espanyol es trobaran al davant. O més aviat enfront. A hores d'ara, el més probable sembla que el PSOE en bloc o, com a mínim, uns quants diputats rebels acabin prenent la decisió de fer president Mariano Rajoy. Això donaria pas a un govern extraordinàriament feble del PP, que només trobaria el suport clar d'uns Ciutadans insuficients parlamentàriament i en ple declivi electoral. En aquestes condicions, ni tan sols el PP tindria capacitat de resistència política ni legitimitat democràtica per prendre mesures excepcionals. Tot plegat, amb el PSOE bloquejat durant una bona temporada i la incògnita de Podemos, a qui els socialistes espanyols fan semblar una bassa d'oli.

 

Aquest sistema polític en descomposició, de concretar-se efectivament, hauria de fer front a una insubordinació democràtica de les institucions catalanes que disposa d'una gran base social, transversal i molt mobilitzada. L'escenari és bastant més favorable que una majoria del PP derivada d'unes terceres eleccions i, en qualsevol cas, tendiria a reforçar les posicions de Podemos, l'únic partit espanyol que -almenys formalment- es declara favorable al dret a decidir.

 

Així les coses, el cordó sanitari contra els disset diputats del catalanisme polític al Congrés, sumat a la incapacitat per al pacte de la política madrilenya, acabarà generant un daltabaix polític enorme, impossible d'ocultar. En definitiva, perdran amb les regles de joc que han imposat ells.
Comentaris

envia el comentari