Ciutadans, en la ruta d'UPyD

"A Euskadi i Galícia els vots a Albert Rivera -sempre tan convenients per al sistema- han acabat a la paperera, seguint la ruta marcada anteriorment per UPyD"

De cop i volta, ha quedat clar: Ciutadans no només no serveix de res, sinó que destorba. A Euskadi i Galícia els vots a Albert Rivera -sempre tan convenients per al sistema- han acabat a la paperera, seguint la ruta marcada anteriorment per UPyD. I, a hores d'ara, els antics votants del partit taronja ja han percebut que el seu suport ha servit, només, per mantenir les coses com estan a Andalusia i, més tard, per bloquejar la possibilitat d'entesa entre el PSOE i Podemos. Susana Díaz i Mariano Rajoy es beneficien dels vots de Ciutadans sense que per a això hagin hagut de canviar absolutament res en la seva manera de governar. Pel que fa al règim del 78, és un partit redundant, com ho van ser la UCD, el CDS o UPyD.

 

Posats a Galícia o el País Basc, els seus candidats no han passat de l'excentricitat d'anar contra unes llengües que estan molt lluny de la normalització i que sobreviuen com poden en un context mediàtic rotundament advers. Anar contra el catalanisme polític pot tenir algun sentit a Catalunya, on és una oferta electoral majoritària, i potser també en els territoris més excitables del nacionalisme castellà/espanyol, però es converteix en un experiment de laboratori quan baixa als carrers de Bilbao o Santiago. Els platós de la Sexta no ho aguanten tot.

 

Ara a Albert Rivera només li queda pregar perquè unes terceres eleccions no l'esborrin del mapa. Està disposat a pactar el que sigui a canvi de la pròpia supervivència i això el fa políticament irrellevant. Qui sap, potser el tornen a destinar a Catalunya a oposar-se al que s'acosta. I aleshores recollirà la màxima concentració de fracàs que s'hagi donat mai en tan poc temps.

 

 

 
Comentaris

envia el comentari