La bombolla taronja es desinfla

"Ciutadans és un partit redundant que no té cap altra utilitat que apuntalar les estructures més corcades del règim del 78"

Cap de les enquestes que s'han publicat concedeix ni un trist diputat per a Ciutadans al País Basc. A Galícia n'hi ha alguna -no totes, ni molt menys- que faria entrar el partit d'Albert Rivera amb un màxim d'un o dos diputats al Pazo do Hórreo. Una representació que, en cas de fer-se realitat, només serviria per assegurar que la resta de partits no podrien fer fora el PP de la seva posició d'hegemonia, gairebé eterna, a la Nazón de Breogán.
 

El fet és que la bombolla taronja es desinfla ràpidament. Ciutadans és un partit redundant que no té cap altra utilitat que apuntalar les estructures més corcades del règim del 78. A Andalusia els d'Albert Rivera han servit per donar oxigen al sistema de poder que ha generat el PSOE, que mana absolutament des de principis dels anys vuitanta del segle passat. A Madrid, els diputats de Ciutadans són intercanviables, tan aviat donen suport a una investidura fracassada del PSOE com fan exactament el mateix amb l'intent posterior de Mariano Rajoy.
 

Però el compte enrere és implacable i a Albert Rivera no el sostenen ja ni les tertúlies de la Sexta. Obtindrà un resultat miserable al País Basc i Galícia i afronta unes terceres eleccions després de demostrar a tothom que la seva lluita -aparent- contra la corrupció és una pantalla que transparenta la realitat d'un recanvi contra el canvi. L'estel taronja declina sense que ningú no el trobi a faltar.
Comentaris

envia el comentari