Ganes de República

"A partir d'aquest Onze de Setembre ningú no acceptarà un ajornament tàctic ni una modificació estratègica que col·loqui el país en un impasse. La il·lusió per la República és immensa i es palpa a peu de carrer"

La ratlla està traçada. Públicament,. Clarament. El Tribunal Constitucional -és a dir, aquells dotze espavilats a bon sou de PP i PSOE- ha d'estalviar-se la inhabilitació de la presidenta del Parlament perquè, en cas contrari, serà Carme Forcadell qui trencarà la legalitat espanyola des de la legitimitat de la democràcia. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha estat l'encarregat d'adreçar-se a Madrid per advertir que l'objectiu de la República Catalana és irrenunciable i imminent i que la nova realitat arribarà per les urnes i es defensarà des del carrer.

 

Ha estat l'última Diada abans de creuar el Rubicó. Però també ha estat la Diada en què la gent, des de baix, ha reclamat acció als de dalt. A partir d'aquest Onze de Setembre ningú no acceptarà un ajornament tàctic ni una modificació estratègica que col·loqui el país en un impasse. La il·lusió per la República és immensa i es palpa a peu de carrer. La gent no està cansada, està farta. I es vol desempallegar d'un règim tan egoïsta i depredador que ni tan sols és capaç d'aplicar al govern de Madrid el que diuen les seves pròpies urnes.

 

A partir d'aquest moment, correspon als representants electes estar a l'altura de la reclamació massiva que se'ls ha fet avui des del carrer. El poble català ja ha pres el comandament de la seva història, ara els toca a ells.
Comentaris

envia el comentari