El dinosaure se'n va

"Davant la paràlisi de Madrid, en aquest país hi ha una ciutadania mobilitzada, una majoria independentista al Parlament, un Govern plenament decidit a actuar i una opinió pública internacional que identifica el dossier català com un problema mal gestionat per les elits madrilenyes"

Una Diada més, el dinosaure català continua allà. Però aquest any, la diferència és que l'estat espanyol no s'ha despertat i és incapaç d'assumir ni tan sols la defensa de la pròpia supervivència. Aquest Onze de Setembre, quan s'acabin les manifestacions i les agències informatives col·loquin una foto de Barcelona a cada diari del món, el sistema madrileny intentarà, ridículament, tornar a dir que es desinfla el suflé i que aquí no passa res. I Mariano Rajoy encendrà, tranquil·lament, un altre havà. La fase final de la decadència del règim del 78 és l'esclerosi.

 

El cas és que totes aquestes circumstàncies fan que, en aquests moments, Catalunya tingui la millor oportunitat per plantar-se davant del món dels últims segles. Davant la paràlisi de Madrid, en aquest país hi ha una ciutadania mobilitzada, una majoria independentista al Parlament, un Govern plenament decidit a actuar i una opinió pública internacional que identifica el dossier català com un problema mal gestionat per les elits madrilenyes, sempre ufanes, sempre superbes.

 

Aquesta Diada el president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i fins i tot l'alcaldessa de Barcelona estaran al capdavant de centenars de milers de persones que reclamen acció política per trencar les barreres que encara separen el règim del 78 d'una democràcia plena. Carrer i institucions. A dalt i a baix. A dreta i esquerra. El dinosaure marxarà sense que hagin despertat.