S'apaga la flameta taronja

"Albert Rivera és qui ha salvat la continuïtat del sistema clientelar del PSOE andalús i, ara, és qui intenta que Mariano Rajoy es quedi al seu lloc quatre anys més"

És curiós veure com, poc a poc, es va apagant aquella flameta taronja que havia de salvar el règim del 78 i que, com diria Gabriel Rufian, ha acabat com a pur combustible polític de l'Ibex. Ciutadans ha pactat amb el PSOE, primer, i després amb el PP i encara a hores d'ara ningú no sap ben bé en què consistien totes aquelles proclames contra la corrupció i el bipartidisme. Albert Rivera és qui ha salvat la continuïtat del sistema clientelar del PSOE andalús i, ara, és qui intenta que Mariano Rajoy es quedi al seu lloc quatre anys més. La nova política ha vingut per fer encara més cínica la vella.

 

Al capdavall, l'únic que distingeix una mica a Ciutadans dels altres partits del sistema espanyol és una fòbia una mica més intensa del compte -percebuda com a un pèl personal- pel catalanisme polític en qualsevol de les seves expressions. El partit de Rivera va néixer per oposar-se a l'escola en català i encara arrossega aquesta obsessió pels passadissos del poder madrileny. Cada cop que signa un paper amb el PSOE o el PP hi ha d'haver un recordatori contra la immersió lingüística que, de fet és l'únic rastre visible de l'acció política de la nova dreta espanyola/espanyolista.

 

El cas és que passen els dies i la idea d'unes terceres eleccions dibuixen una expressió d'inquietud en el rostre d'Albert Rivera i de menyspreu en el de Mariano Rajoy, que ja veu a tocar el bitllet de tornada a Barcelona del qui va ser el rei del paral·lel polític, la cara jove d'un 78 ja molt i molt decrèpit.
Comentaris

envia el comentari