L'últim acte de fe

"Els pròxims mesos han de passar coses, les institucions han d'acomplir el mandat que van rebre de les urnes i han d'actuar"
Les xifres dels últims dies indiquen que la Diada d'enguany, per cinquè any consecutiu, serà la mobilització més gran d'Europa. Probablement no batrà el propi rècord, però demostrarà que la voluntat d'una part majoritària de la societat catalana és inalterable en el temps i estratègicament perseverant. Una manifestació és una demostració de força i a Catalunya és impossible nedar contra aquest corrent sense quedar políticament marginalitzat. Ada Colau ho ha entès perfectament.

 

Dit això, aquesta Diada és l'últim acte de fe. Això vol dir que els pròxims mesos han de passar coses, que les institucions han d'acomplir el mandat que van rebre de les urnes i han d'actuar. De moment, sabem poca cosa més què el Govern i la majoria parlamentària han rebatejat la independència com a Llei de Transitorietat Jurídica, sense que quedi clar si això implicarà, o no, el control efectiu del territori. Tampoc no està resolta la qüestió del referèndum, imprescindible si es vol tenir alguna possibilitat de reconeixement internacional. Però això només és el procés del procés.
 

 

Queda el més important. Partits, entitats i institucions han de començar a conscienciar la societat que hi haurà una reacció de l'estat i que, al capdavall, serà la gent des del carrer qui haurà de defensar la democràcia. La independència es planificarà des de dalt, però es farà efectiva des de baix. Tot és a l'abast de la mà, però caldran moltes, moltes mans.
Comentaris

envia el comentari