Contra el català, que vénen eleccions

"Queda clar que la lluita contra el català a l'escola no té un públic real a Catalunya i que només s'ofereix com a carnassa populista als electors de l'Espanya monolingüe"

És ben significatiu que a Catalunya sigui molt majoritària -al carrer i al Parlament- la reclamació d'un referèndum sobre el futur institucional del país i, per contra, a Madrid el pacte PP-Ciutadans el que ofereixi sigui la supressió de la immersió lingüística. Una mesura que, per cert, aquest curs només han reclamat un total de 113 famílies.

 

Amb aquestes xifres, queda clar que la lluita contra el català a l'escola no té un públic real a Catalunya i que només s'ofereix com a carnassa populista als electors de l'Espanya monolingüe. L'eliminació de la llengua catalana de l'espai públic és un objectiu socialment desitjable en l'opinió pública espanyola, amb una rellevància electoral indiscutible.

 

Justament, aquest increment de l'agressivitat contra el català és un dels índexs més clars que anem cap a unes terceres eleccions espanyoles. PP i Ciutadans es disputen l'avantguarda del nacionalisme espanyol i cap dels dos partits no està disposat a perdre credibilitat en la batalla tradicional contra la diversitat dins les fronteres de l'estat. La mateixa que acabarà escapçant-los un altre tros de l'antigament fastuós imperi espanyol.
Comentaris

envia el comentari